Partizan pažljivo bira - Željko Obradović otkrio da li će i kada stići pojačanje među crno-bele!

27.09.2023 | 18:11

Autor: A. Š.

Najtrofejniji trener Evrope istakao je da u klubu iz Humske neće brzopleto donositi odluke oko eventualnih novajlija

Copyright MN Press

Nova košarkaška sezona je na vratima. Šampion AdmiralBet ABA lige Partizan odbranu trona počinje narednog ponedeljka protiv Mornara u beogradskoj Areni, a samo tri dana kasnije crno-beli startuju i u Evroligi gostovanjem protiv Makabija.

Kako trenutno stvari stoje Željko Obradović će povesti Valjak u novi trijumfalni pohod sa sastavom koji trenutno ima na raspolaganju, a takav zaključak se nameće iz njegovog odgovora na pitanje da li se zna kada će biti kompletiran roster za nastupajuću sezonu.

- Ne znamo ništa, gledamo, nije tajna da želimo da dovedemo još jednog igrača, ali ne želimo da žurimo i da donosimo odluke na brzinu. Raspravljamo svi u stručnom štabu, zajedno sa Zoranom Savićem i predsednikom Mijailovićem, trudimo se da to bude najbolja opcija za Partizan – kazao je Obradović na Evroliginom druženju sa novinarima, pa dodao:

- Ako takvih opcija ne bude onda nećemo nikoga potpisati. Želimo da budemo sigurni da će, ako dovodimo igrača, to biti dodatni kvalitet, koji već postoji u ovom timu.

Aktivnosti većine evroligaških klubova na tržištu tokom leta nisu previše iznenadila najtrofejnijeg trenera Evrope.

- Svi su se pojačali, svi su promenili rostere osim možda šampiona Real Madrida koji je doveo jednog, ali veoma bitnog igrača, Fakunda Kampaca. To je i logično s obzirom da su bili prvaci Evrope i da imaju poverenje u igrače. To je situacija koju bi svaki trener poželeo, da ima isti tim što duže na okupu - kazao je Obradović i dodao da očekuje ujednačenu sezonu, kao što je bila i prošla.

- Imali smo sezonu gde su neki timovi neočekivano završili u donjem delu tabele i reagovali su tako da pokazuju najveće moguće ambicije. Evroliga je i prošle godine bila izjednačena, očekujem da će biti takva i ove godine i upravo iz tog razloga treba da budemo sveni svojih mogućnosti, da verujemo u sebe… Ali, samo priprema naredne utakmice i bez nekih velikih ciljeva i postavljanja velikih ciljeva ispred nas - poručio je Željko Obradović.

BONUS VIDEO

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam