Zvezda ponovo bila blizu trijumfa! Žalgiris slavio u dramatičnoj završnici!

23.09.2023

17:40

0

Autor: G. F.

Meč pun preokreta rešen u poslednjih pola minuta

Zvezda ponovo bila blizu trijumfa! Žalgiris slavio u dramatičnoj završnici!
Crvena zvezda vs Žalgiris - Copyright kkcrvenazvezda.rs

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da stignu do pobede nad Žalgirisom - 84:85 (21:14, 16:27, 25:28, 22:16) na pripremnom turniru u Kupu.

Posle drame u prvom meču sa Makabijem i danas je bilo mnogo uzbuđenja na parketu, a pobednik je rešen bukvalno u poslednjih pola minuta.

Sjajno su crveno-beli otvorili meč i posle 10 minuta imali prednost od sedam poena, iako su vodili i sa 11. Ipak, već do polovine druge četvrtine litvanski tim je istopio prednost Zvezde,a  do poluvremena došao i do blage prednosti.

Ništa bolje nije bilo po crveno-bele ni u prvoj polovini treće četvrtine pošto je Žalgiris stigao do dvocifrene prednost. U poslednjih 10 minuta ušlo se sa 7 poena minusa za naš tim.

Videli smo odlična start Zvezde u ovom delu igre i na nešto više od 5 minuta do kraja Zvezda je ponovo povela - 74:73. Posle nekoliko minuta rezultatske klackalice, crveno-beli su se odvojili i stigli do četiri poena viška na dva i po minuta do kraja.

U poslednje 24 sekunde ušlo se sa plus dva za Zvezdu i napad za Žalgiris, a litvanski tim je poentirao uz faul posle samo 8 sekundi. Pogodili su i dodatno bacanje, a zatim i napravili faul na 7,4 sekundi do kraja jer nisu bili u bonusu. Pokušao je Jago Dos Santos uz zvuk sirene, ali nije pogodio i trijumf je pripao Žalgirisu.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike