Avramović: Koga bih u finalu? Svejedno, mi igramo za našu Srbiju, naš narod, naše porodice!

08.09.2023

12:56

0

Autor: D. P.

Junaci iz Manile

Avramović: Koga bih u finalu? Svejedno, mi igramo za našu Srbiju, naš narod, naše porodice!
Aleksa Avramović - Copyright Tanjug/AP Photo/

Košarkaški reprezentativci Srbije, junaci velike pobede protiv Kanade u polufinalu Mundobasketa u Manili, veruju da nisu rekli sve plasmanom u finale.

Većina Pešićevih momaka želi SAD u borbi za zlato:

- Možda nisu verovali u nas, ali momci su pokazali kako se bori od prve utamice. Naravno, čestitao bih svima, ali daćemo sve od sebe da osvojimo zlato - rekao je Dobrić u mikrofon Javnog servisa.

Šaj će da sanja Aleksu

U miks zoni je trajalo radovanje pred kamerama RTS, sve dok se Nikoli Joviću, Ognjenu Dobriću i Nikoli Milutinovu nije ukazao Aleksa Avramović. Onda se temperatura među njima ponovo podigla za nekoliko stepeni, baš kao i onda kada sa klupe istrči na parket.

Komentar reportera umesto pitanja za Avramovića bio je "Šaj te sanja" misleći na čuvanje najboljeg kanadskog igrača Šaja Gildžeusa- Aleksandera?

Printscreen /RTS
 

Da, mislim ja radim svoj posao. To sam rekao i prethodnu utakmicu, hvala ovim momcima koji su me pratili, imao sam ponovo snage da izdržim tu odbranu, svi smo igrali dobro. Moram da izdvojim Dejana Davidovca, on je duša od tima, iako to nije poenterski izraženo. Svi su odigrali sjajno... Šegi (Ognjen Dobrić - prim)... Koga bih voleo u finalu? Meni je svejedno. Mi igramo za našu zemlju, za Srbiju, za naš narod, porodice, idemo na zlato - poručio je Avramović.

Bogdan: Dajte Amere da se izmerimo

Kapiten tima Bogdan Bogdanović nije krio da se neposredno posle kraja meča nalazio u posebnom emotivnom stanju:

Tanjug/AP Photo/Michael Conroy
Bogdan Bogdanović

 

- Ne znam šta da kažem, pun sam utisaka. Mnogo sam srećan zadovoljan, bilo je momenata kada nismo i verovali u taj trening, ali sve se na kraju isplatilo. Bruks ume da iznervira i ja sam bio nervozan, ali sad idemo  u finale. Voleo bih da se izmerimo sa Amerikom, i zbog momaka. Par puta smo izgubili, sad bih voleo da se još jednom izmerimo!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike