Mijailović otkrio kako je zbog Partizana rizikovao život, pa doveo Željka! Ako ti nećeš, mi smo propali! (VIDEO)

04.09.2023

08:18

0

Autor: A. S.

Predsednik kluba je podsetio i ko je napustio crno-bele na ružan način

Mijailović otkrio kako je zbog Partizana rizikovao život, pa doveo Željka! Ako ti nećeš, mi smo propali! (VIDEO)
Ostoja Mijailović - Copyright MN Press

Od dolaska Ostoje Mijailovića na čelo košarkaškog kluba Partizan. došlo je do stabilizacije, vraćanja dugova i povratka u Evroligu. Jasno je crno-belima da je progres načinjen, ali i dalje ima onih koji kritikuju i sumnjaju u ispravnost rada.

Mijailović je tako, prilikom gostovanja u podkastu Biznis priče otkrio neke detalje iz života o kojima se nije govorilo, ali i kako se zbog jednog razgovora sa Veljkom Belivukom i celom tom grupom, svakodnevno osvrtao.

- Imao sam nekad sastanak sa celom tom grupom koja nije više na slobodi gde sam im u lice rekao i Velji (Veljko Belivuk) i svim tim ljudima, dok sam ja predsednik kluba, ja ću se pitati. Ja sam tada rizikovao svoj život, i nije mi žao što sam ga rizikovao. Kad god sam došao kući sam se okretao da li me neko čeka iza ćoška ili u garaži, da li neko čeka moju decu. Bilo mi je mnogo teško kad su mi poslali posmrtni venac - rekao je Ostoja Mijailović.

A onda se Mijailović setio jednog lepšeg i boljeg razgovora, koji je partizan vratio na staze stare slave.

- Dolazi Željko Obradović i pita: "Koga ste vi za trenera mislili da dovedete", a ja ni pet ni šest kažem: "Tebe, mi nemamo drugu opciju, ako ti nećeš, mi smo propali". Željko je na to odgovorio: "Kako misliš da ja sada donesem odluku da budem trener Partizana, gledaj gde se nalazi klub", na šta sam mu ja odgovorio : " Što da ne, jel ti voliš Partizan?" U jednom trenutku Željko ustaje, pruža mi ruku i kaže: "Ja sam trener Partizana!" Odgovorio sam: "Čestitam ti", samo što mi suze nisu pošle.

Podsetio je predsednik crno-belih i na druge probleme sa kojima se susreće u klubu, pa i na nedavni odlazak Jama Madara i prekid saradnje sa menadžerom Miškom Ražnatovićem i njegovom agencijom.

- Mi smo sa Miškom Ražnatovićem prekinuli saradnju upravo iz tog razloga, Madar je nesportski izašao iz svog ugovora. Kako kreću problemi sa Madarom i Partizanom baš kada njega uzima Beobasket. Sad će neko da mi kažed a je to slučajnost i da mi se kune u vernost. Ne mora da mi se kune u vernost. Ta agencija je od Partizana uzela milione evra. Ja to nikada u životu nisam imao. To je nemoralno pre svega, to rade loši ljudi. Madar je igrač koji je sto puta pogrešio, pa je dobio novu šansu, nije loš čovek, ali sa lošim namerama i loše savetovan. Tako se ne izlazi iz Partizana, tako se ne napušta Željko Obradović - istakao je Ostoja, pa dodao:

- Da li smo zaslužili takav tretman, nećemo da sarađujemo sa takvom agencijom, pa neka je jedina na svetu.

Kako je naveo, nije samo Izraelac na takav način napustio crno-bele, pre njega, to je učinio i trener Andrea Trinkijeri.

- Partizan nije to zaslužio i ja ne prelazim preko takvih stvari. Ljudi treba da se poštuju, a ne da čekaš tuđu grešku ili tuđi loš trenutak. Već treba da pružiš ruku. Ko hoće da iskoristi administrativnu grešku i izađe iz ugovora, uvek to može da uradi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike