Litvanci "pregazili" Grke! Sada ih čeka borba za prvo mesto sa Amerima!

01.09.2023

16:51

0

Autor: D. N.

U poslednjoj četvrtini rezultat je bio čak 28:9, a Ignas Brazdeikis bio nepogrešiv iz igre

Litvanci "pregazili" Grke! Sada ih čeka borba za prvo mesto sa Amerima!
Copyright Fiba.basketball

Košarkaši Litvanije ubedljivo su pobedili Grčku u utakmici druge faze takmičenja na Mundobasketu. U meču novoformirane grupe J bilo je 92:67 (20:20, 19:23, 25:15, 28:9), tako da sada Litvanci i Amerikanci imaju učinak po 4-0.

Tako da će okršaj u nedelju između SAD i Litvanije odlučivati ko će biti prvi, a ko drugi u ovoj grupi. Inače, ova grupa se u četvrtfinalu ukršta sa onom u kojoj je Srbija.

Kada je reč o meču sa Litvancima, Grci su naglo pali u trećoj četvrtini. To su Litvanci i iskoristili i poslednju deonicu rešili u svoju korist sa 28:9.

Rokas Jokubaitis je ubacio 19 poena (3/3 za tri), uz šest asistencija. Poen manje je ubacio Ignas Brazdeikis, s tim da je bio nepogrešiv iz igre (4/4 za dva, 3/3 za tri). Po 15 su ubacili Jonas Valančiunas (devet skokova) i Eimantas Bendzius.

U redovima Grčke, Tomas Volkap je ubacio 21 poen, uz osam skokova i sedam asistencija. Takođe, Janulis Larencakis je imao dvocifreni učinak, od 17 poena.

Standings provided by Sofascore

Grci i Crnogorci su na učinku 2-2. Grčka je porazom izgubila sve šanse da se direktno plasira na Olimpijske igre, a sad joj slede mečevi za razigravanje od 9. do 16. mesta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike