Ponitka stigao posle dva dana vožnje do Beograda: Naježiš se u Areni čak i kad igraš protiv Partizana!

28.08.2023

16:27

0

Autor: D. P.

"Mi ćemo dati svoj maksimum za ovaj tim"

Ponitka stigao posle dva dana vožnje do Beograda: Naježiš se u Areni čak i kad igraš protiv Partizana!
Copyright KK Partizan

Prvi radni dan Partizanovih pojačanja u Beogradu bio je rezervisan za medicinske preglede i testove zdravlja u Zavodu za sport i medicinu na Košutnjaku, a posle toga sledio je i trening

Mateuš Ponitka izabrao je zanimljiv način da dođe u glavni grad Srbije, drugačiji od očekivanog budući da postoje avionske veze između Beograda i glavnog grada Poljske:

- Dug put, pošto sam vozio dva dana od Varšave. Napravio sam pauzu u Budimpešti, lep grad, nikad nisam bio pre toga. Dobro je prošlo, mislio sam da će biti gore - rekao je Ponitka.

Kako si proveo leto?

KK Partizan
Mateuš Ponitka u Zavodu za sport i medicinu

- Odmorio sam na početku, posle završene sezone u Grčkoj. Bio sam sa porodicom, a posle toga pridružio sam se reprezentaciji krajem jula. Završili smo turnir 20. avgusta pa sam dobio nekoliko dodatnih dana odmora. Bio je to dobar turnir, plasirali smo se u kvalifikacije za Olimpijske igre sledeće godine. Videćemo dalje, biće teško!

Da li si nestrpljiv da počneš sa radom u Partizanu?

-  Naravno, ne mogu da dočekam. Danas je prvi trening. Polako se približava sezona i to je ono što me uzbuđuje.

Koliko znaš o novom klubu?

- Znam ponešto, pričao sam mnogim ljudima. Svi su mi poznati protiv kojih sam već igrao. Znam za navijače koji pune dvoranu svakog dana, biće ovo veliko iskustvo za mene i radujem se tome.

KK Partizan
Kaminski na testu

 

Igrao si protiv Partizana, da li te uzbuđuje činjenica da ćeš one navijače imati sada na svojoj strani?

- Sećam se kada sam sa Pao došao prošle sezone ovde i znam da ste već imali obezbeđen prolaz u plej-of, a atmosfera je bila luda. Naježiš se na zagrevanju čak i kad si iz protivničkog tima. Uzbuđen sam, jedva čekam, biće zabavno!

Tvoja poruka za navijače?

- Srećan sam što sam ovde. Nadam se da će dolaziti na utakmice kao što su to radili prošle sezone i da će nas podržavati bez obzira na sve, a mi ćemo dati svoj maksimum za ovaj tim!

BONUS VIDEO:

TV Arena sport

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike