Deco, učite od Nikole! Može da kupi šta god hoće, ali za "krpice" ne daje velike pare!

15.08.2023 | 10:14

Autor: G. F.

Jokić uglavnom nosi istu garderobu, po slobodnoj proceni vredu pedesetak evra

Copyright Printscreen/Instagram/edinenciklopedija

E da mi je jedno milionče, pa da pokažem kako me velike pare neće pokvariti... Koliko puta smo čuli, pa i pomislili nešto slično.

Ali, život uglavnom pokaže da se svako ko dođe do neke značajnije kinte ipak promeni, a gotovo po pravilu ta promena nije na bolje. Ima, nasreću, i onih svetlih primera, kod kojih se vidi da ih novac nije promenio. E njih bi valjalo uzeti kao primer pri vaspitavanju mlađih naraštaja.

U glavnoj ulozi ovog puta je Nikola Jokić i priča nema nikakve veze sa odazivanjem ili neodazivanjem reprezentaciji. Mada se dubljim promišljanjem može doći i do zaključka da ima. Jer to je Nikola Jokić. I verovatno je takav na svim životnim poljima.

Ovih dana, kako će zlo jezici reći, dok mu kolege ginu na pripremama, Nikola uživa u zasluženom odmoru. Najčešće ga vidimo na hipodromu ili u blizini konja, a malo je pojačao i "noćni život" otkako je u Srbiju stigao njegov saigrač iz Denvera Aron Gordon.

E sad ono što je posebno zanimljivo. Jokić se uglavnom pojavljuje u istoj garderobi. I to ne nekoj firmiranoj i preskupoj. Naprotiv.

Majica na bretele, ona najobičnija, jednobojna... Nekad crna, nekad bela. Šorts iz kategorije "kupaćih" i gotovo po pravilu jednostavne papuče. Tu je i kačket, nekad svim, nekad crven. I to je to.

I sad, recimo da su papuče nekih desetak evra, kačket još toliko, majica sigurno upola jefitnija i šorts nek bude iz kategorije onih od dvadesetak evra, dolazimo do cifre, od manje-više 50-ak evra. Pa da pomnožimo sa dva jer ga viđamo u dve kombinacije.

Na to smo mislili kada smo u naslovu teksta napisali da deca mogu mnogo da nauče od Nikole. Ne o vrednom radu koji se isplati, nego o odličnoj životnoj filozofiji "ostati svoj" bez obzira na to šta i koliko imaš. Ili nemaš.

Printscreen/Instagram/jokicnikolaofficial
Jokić i Gordon na trkama

Ne mora sa tebe da "vrišti" stotine ili hiljade evra da bi bio faca. Može to i bez razbacivanja. A može i kao na fotografiji, kada se završi provod u restoranu da se ponese ono što je preteklo od hrane. Nije blam i nije sramota.

BONUS VIDEO:

 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam