Legendarni Partizanov kapiten na velikom zadatku! Petar Božić novi trener potencijalnog evroligaša!

10.08.2023

21:16

0

Autor: A. Š.

Nekadašnji košarkaš, koji je bio sinonim za Partizanove uspehe u prvoj deceniji 21. veka, završio je misiju u SAD i prihvatio se velikog projekta

Legendarni Partizanov kapiten na velikom zadatku! Petar Božić novi trener potencijalnog evroligaša!
Petar Božić - Copyright MN Press

Legendarni kapiten Partizana Petar Božić vraća se na velika vrata u Evropu. Doskorašnji trener razvojnog tima San Antonija, Ostin Sparsa, prihvatio se velikog projekta u London Lajonsima, kojima se u bližoj budućnosti predviđa i sigurno mesto u Evroligi.

Ovu vest doneo je, za američko tržište možda i najpouzdaniji izvor „ESPN, uz podsećanje da će srpski strateg naslediti Rajana Šmita koji se ovog leta pridružio stručom štabu Atlante Hoksa.

Božić je sinonim za Partizanove uspehe u prvoj deceniji 21. veka, koji su krunisani plasmanom na Fajanl foru Evrolige u Parizu 2010. godine. Sa crno-belima je osvojio 17 trofeja, a trenerski put počeo je upravo u klubu iz Humske, kao pomoćnik Dušku Vujoševiću 2013. godine.

Dve sezone kasnije prihvatio se izuzetno nezahvalne uloge da na mestu prvog trenera nasledi najtrofejnijeg stručnjaka u istoriji kluba iz Humske, koji je prethodno napustio svoju poziciju na prilično, za sve strane, ružan i mučan način.

Prevruća klupa, u tom trenutku Partizana koji je prolazio kroz veliku krizu na svim nivoima, brzo je progutala Božića, koji je posle nekoliko meseci napustio crno-bele i potom se preselio u SAD, gde je od 2017. godine bio deo Ostin Sparsa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike