Novogodišnji poklon Zvezde za navijače: Volden i Kolom dirigovali, Panatinaikos pao u Beogradu

30.12.2020

20:00 >> 20:11

0

Crveno-beli pobedili za kraj godine

Novogodišnji poklon Zvezde za navijače: Volden i Kolom dirigovali, Panatinaikos pao u Beogradu
Copyright MN Press

Osmesi na centru sve govore. Veliko slavlje i pobeda Crvene zvezde za kraj godine! U poslednjem meču u 2020. su ostvarili važnu pobedu.

Moglo je sve da bude rešeno i ranije, ali se pamti trijumf – 74:71 (22:15, 26:22, 9:9, 17:25).

Pročitajte još:

Imali su crveno-beli prednost tokom većeg dela meča i priliku da izbegnu dramu, da bi u penal završnici uspeli da slome grčki tim.

Započela je Zvezda meč u grču. Sve promašaje su kažnjavali Vajt i Papajanis pa je posle tri minuta Panatinaikos imao prednost (2:8). Loptu je tada uzeo Volden. Počeo je da razigrava saigrače, borbeni Davidovac se bacao po parketu za loptu, a Kori je onda sa tri trojke u nizu preokrenuo meč na Zvezdinu vodenicu (22:13).

Rapsodija se nastavila u drugoj deonici. Volden je dirigovao, da bi posle prve evroligaške trojke Radanova na debiju u eliti prednost dostigla velikih „+17“ (48:31). U tom periodu je Kino Kolom pokazao zašto je doveden, Dobrić je bio raspoložen u šutu za tri i da nije bilo par grešaka u samoj završnici prednost na pauzi bi bila još veća (48:37).

Podsetila je treća četvrtina na prethodni period Radonjića u Zvezdi. Čvrsta i agresivna odbrana i „zaključan“ koš. Doduše, nisu to iskoristili u napadu. Kako je izgledala pretposlednja deonica govori i to što je posle pet minuta igre rezultat bio 1:0 za Zvezdu, kao u fudbalu (49:37). Prve poene za goste dao je Bentil. Prava rovovska borba na obe strane terena i vođstvo srpskog tima na 10 minuta do kraja (57:46).

Nije savršeno započela Zvezda poslednij kvartal, četiri brza poena gostiju i tajm-aut Radonjića (57:50). Stabilizovalo je to crveno-bele. Igrali su smirenije, pametnije, odgovornost je u potpunosti preuzeo Kolom. Kada god je bilo „gusto“ španski reprezentativac je pogađao i odbijao nalete protivnika (68:57). Sve je izgledalo dobro do poslednjih nekoliko minuta. Agresivna odbrana gostiju, presing po celom terenu, pa neverovatna glupost Dobrića i Kuridže koji nisu preneli loptu za osam sekundi i serija Papapetrua od devet uzastopnih poena za izjednačenje (68:58).

O’Brajant je fauliran, pogodio je oba penala, da bi sjajna odbrana Voldena naterala Nedovića na grešku, Dobrić krade loptu i ostavlja za Voldena koji je siguran sa penala (72:68). Papapetru je pogodio trojku, Davidovac dva penala, a Nedović nije stigao da uputi šut ka košu na vreme.

ZVEZDA: O’Brajant 5  (4sk), Volden 17 (5as, 2uk.l, 2sk), Uskoković, Davidovac 6 (4as, 4sk, 3uk.l), Lazić, Rit 7, Radanov 5, Dobrić 11 (4sk), Kuridža 6 (4sk), Simanić, Kuzmić 4 (7sk), Kolom 13

PANATINAIKOS: Mek 5 (5as, 4 izg.l), Papajanis 5 (5sk), Bohoridis, Papapetru 20, Kaselakis 3 (5sk), Kalacakis, Foster 2, Nedović 16, Vajt 8, Mitoglu 4, Bentil 6 (4sk), Sent-Ros 2 (3as)

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike