Topić je već mogao da igra u Zvezdi, on ima srce! Đurović je odavno shvatio o kakvom talentu je reč! (VIDEO)

31.07.2023

15:58

0

Autor: A. S.

Iskusni stručnjak je prepoznao njegove mane, ali je mnogo više vrlina

Topić je već mogao da igra u Zvezdi, on ima srce! Đurović je odavno shvatio o kakvom talentu je reč! (VIDEO)
Nikola Topić - Copyright MN Press

Srbija je šampion Evrope u košarci za ekipe do 18 godina, a ima i najboljeg košarkaša prvenstva, Nikolu Topića. Mladi organizator igre i sjajan šuter već izvesno vreme je tema domaćih medija, a odličnim partijama i talentom zaslužio je i poziv Svetislava Pešića u seniorskoj ekipi.

O njemu je nedavno govodio i iskusni trener, Vlade Đurović u podkastu Jao Mile i istakao da je Topić odavno zaslužio da standardno nastupa u prvom timu Crvene zvezde.

- Ako igrač vredi, ja ne mislim da on ne treba da se 'baca u vatru', kao čekaj, ima on vremena... Nema tu, to tako. Evo kao što je ovaj mali Topić. I kod Topića se ide suviše izokola. To je inače princip Miška Ražnatovića i Mege, nije uopšte loš. Igraš prvo u juniorima Mege, pa onda pređeš u OKK Beograd koji igra KLS i tu već igraš sa seniorima, pa prelaziš u Megu koja igra ABA i onda ideš u NBA. Odlično! Ali... Za Topića ja mislim da je trebalo ranije, Topić je već mogao da igra u Zvezdi - rekao je Vlade Đurović.

 

 

Đurović je jasno pobrojao njegove mane, ali, nije krio ni njegove dobre strane.

- On je trebalo već da igra, ja ga vidim da vredi. On ima svojih mana, nije baš nešto naročito brz... Međutim, sve vidi. Ima dobar pas, dobar dribling, ima srce pre svega! Samopouzdanje da hoće on da reši utakmicu. Ima solidan šut. Zašto bi on morao da igra za OKK Beograd? To nije dovoljan nivo za njega. Može više - objasnio je Đurović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike