Savić o najvećoj košarkaškoj sagi ovog leta: Mirotić se čuo sa Panterom, čak je rekao da neće uzeti Anđušićev broj 33, već trojku!

31.07.2023

09:22

0

Autor: D. P.

Osvrt Partizanovog direktora

Savić o najvećoj košarkaškoj sagi ovog leta: Mirotić se čuo sa Panterom, čak je rekao da neće uzeti Anđušićev broj 33, već trojku!
Nikola Mirotić i Zoran Savić - Copyright KK Partizan

Sportski direktor Partizana Zoran Savić osvrnuo se na tim iz prošle sezone i kako su tekli pregovori sa pojedinim igračima koji su i danas uzdanice Željka Obradovića, ali i one koji su već u drugim ekipama.

Savić u intervjuu za "Mozzartsport" objasnio je zašto se okosnica stvarala oko dueta Panter - Ledej.

- Vezani smo za Kevina i Zeka, to su dva momka koji su prvi stigli u ovom novom projektu Partizana. Pokazali su svojim ponašanjem i zalaganjem da zaslužuju nove i pojačane ugovore. Kevin je pravi uzor svima, uvek je prvi na treningu, iskinski kapiten ekipe. Obojica su imali znatno jače ponude od naših, ali i oni su vezani za ekipu, jednostavno to se vidi kod njih - rekao je Savić za "Mozzartsport".

MN Press
Kevin Panter i Matijas Lesor

 

- Mi smo hteli i Dantea i Matijasa da zadržimo, razgovarali smo, ali jednostavno to nije bilo realno. Žao nam je što su otišli. Oni sada imaju tri puta veće plate, nismo mogli da ispariramo takvim ponudama.

Lesor se pokazao drugačijim od priča "zabrinutih" koji su ga najaviljivali kao problematičnog momka:

- Sećam se jasno kada smo ga dovodili pre dve sezone, imali smo pozive sa svih strane i svi su govorili isto: "Što njega uzimate? Problematičan je". Sada ja mogu otvoreno i bez imalo preuveličavanja da kažem, Matijas Lesor nije napravio ni najmanji problem.

Sa druge strane, Eksum se dolaskom u Partizan nametnuo kao plejmejker, iako je pre toga igrao samo krilo.

- Eksum može da bude primer i ostalim Amerikancima koji budu dolazili iz NBA lige u Partizan da vide kako klub izgleda i po kom principu radimo. Setite se samo da je on u Barseloni igrao krilo, a u Partizanu je imao loptu u rukama, to pokazuje Željkovu viziju.

Profimedia
Dante Eksum i Ponitka

Jam Madar nije izabrao najbolji način da se oprosti od kluba koji mu je mnogo toga dao:

- Prvo da kažem da je Jam sjajno dete, ali nismo očekivali da ode. Imao je pristojan ugovor, verovali smo u njega i hteli smo da potpišeno novi ugovor da produžimo saradnju. Doveli smo ga kada niko nije ni znao za njega, stasao je u najboljeg mladog igrača Evrolige što nije mala stvar. Napravio je grešku zbog načina na koji je otišao. Ako želiš da budeš veliki, onda ne odlaziš na ovaj način.

Saga o Mirotiću i Partizanu na neki način i dalje živi u pričama navijača, a Savić priča i malo poznate detalje:

- Mirotić je čak pričao i sa Kevinom Panterom da se uveri kako i on razmišlja. On je otvoreno istakao da želi da napadnemo Evroligu. Čak je jednom prilikom rekao da ne želi da uzima broj Danila Anđušića koji nosi broj 33, već će on uzeti dres sa brojem tri. Mi smo njemu ponudili rad sa najboljim trenerom Evrope, ponudili smo mu da postane istinski idol 25% Srbije pošto kažu da toliko ima partizanovaca, da bude deo velikog projekta o kojem priča čitava Evropa - priča Savić i dodaje:

 

- On je kroz neku šalu rekao da će izdržati sve te pritiske jer je prelazio iz Reala u Barselonu, ali eto, videli ste šta se na kraju desilo. Ne bi on ništa ovde delio. Meni je samo žao što je ovde sve predstavljeno kao život ili smrt. To nije normalno. Ovo nije ni život ni smrt, ovo je sport i treba da ostane u okvirima sporta - rekao je Savić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike