Neviđena blamaža Hrvata: Otkazali davno dogovoreni meč sa Slovencima! Prozivka iz Ljubljane dođe im ko šamar!

29.07.2023

08:06

0

Autor: D. P.

Ovo se retko dešava

Neviđena blamaža Hrvata: Otkazali davno dogovoreni meč sa Slovencima! Prozivka iz Ljubljane dođe im ko šamar!
Copyright Profimedia

Desetak dana pre odigravanja davno zakazane prijateljske utakmice u Ljubljani protiv Slovenije, Hrvati su odlučili da otkažu ovo gostovanje.

Razlog?

Prema slovenačkim izvorima, strah kod Hrvata od katastrofe i poraza!

Ovim povodom slovenačka Ekipa je dala svoje viđenje ove košarkaške besmislice od strane komšija:

- Davno je sve bilo dogovoreno za prijateljski meč, koji je Slovenija i Hrvatska trebalo da odigraju 8. avgusta u punim Stožicama. Već su prodali ogromnu većinu karata, ima mnogo promotivnih kampanja u vezi sa utakmicom i tako dalje. I ako ništa drugo, ostalo je još samo dobrih deset dana do meča, zbog čega je odluka koju je neposredno ranije objavio Hrvatski košarkaški savez utoliko bizarnija - piše Ekipa u komentaru i nastavlja:

- Naime, oni neopozivo otkazuju gostovanje reprezentacije u Ljubljani. Šta je zvaničan razlog za ovu strašno čudnu i krajnje nepoštenu i neodgovornu odluku nije poznato. Šuška se da su Hrvati dobro upamtili prošlogodišnji čas u Stožicama i da njihovi igrači ne žele da dožive još jedan težak poraz gledajući naoštrene Slovence predvođene Lukom Dončićem - i to pred prekvalifikacije za Olimpijske igre. U svakom slučaju, mislite šta hoćete.

Slovenci, ipak, neće ostati bez pripremne utakmice, a Ekipa i taj detalj koristi da proziva uplašene komšije:

- Košarkaški savez Slovenije je brzo reagovao i obezbedio novog protivnika - Crnu Goru. Ne brinite, za razliku od Hrvatske, ona je učesnik predstojećeg Svetskog prvenstva i trenutno je po svemu bolja reprezentacija. Dakle, niko sa naše strane nije izgubio ništa, dok je neko na hrvatskoj strani verovatno izgubio malo obraza i ponosa...

Prošlog avgusta Slovenci su bili bolji u prijateljskoj utakmici 94:88.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike