Grobari su ovo čekali, evo kada Partizan kreće u napad na Evroligu!

18.07.2023

10:19

0

Autor: A. S.

Konačno je izašao raspored

Grobari su ovo čekali, evo kada Partizan kreće u napad na Evroligu!
Željko Obradović - Copyright MN Press

Najelitnije košarkaško takmičenje u Evropi, Evroliga, danas je objavila raspored za novu sezonu u kojoj će Srbiju predstavljati Partizan i Crvena zvezda.

Partizan je prošle sezone stao na korak od fajnal-fora i nema sumnje da su ambicije kluba sada visoke, a koliko će im raspored ići "na ruku", pokazaće i vreme.

Crno-beli će na početku sezone imati nešto teži raspored. Sezonu otvaraju gostovanjem Makabiju, a potom i Asvelu, pa dočekuju Barselonu i gostuju Olimpijakosu, a zatim sledi derbi.

 

 

Prvi večiti derbi u Evroligi zakazan je za 26. oktobar, kada će domaćin biti šampion ABA lige, dok je revanš, na parketu crveno-belih 4. januara.

Takmičenje počinje 5. oktobra, ligaški deo se završava 11. aprila, a novouvedeni plej-in za klubove plasirane od sedmog do 10. mesta igraće se 16. i 19. aprila. Potom slede četvrtfinalne serije, 23. i 24. aprila, a odigravanje majstorica biće najkasnije 8. maja. Fajnal-for je zakazan za period od 24. do 26. maja u Berlinu.

Ove sezone, Partizan i Zvezda će čak pet puta biti domaćini u istom kolu, a takođe, još jedna od zanimljivosti jeste da će se čak osam puta igrati duplo kolo u jednoj nedelji.
 
Već na otvaranju takmičenja očekuje nas derbi između Panatinaikosa i Olimpijakosa, koji su ovih dana ponovo u centru pažnje, nakon transfera Kostasa Slukasa u redove ‘zelenih’. Biće zanimljivo i u Španiji, gde će Real gostovati Baskoniji, a Efes Barseloni, ali i u Istanbulu, gde Fenerbahče dočekuje Armani.

Bonus video

Košarkaški savez Srbije

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike