Cedevita Olimpija vratila nekadašnjeg kapitena i reprezentativca Slovenije: Tim je sada spoj mladosti i iskustva, ima velike ambicije

17.07.2023

06:58

0

Autor: P.K.

Jaka se vratio na mesto uspeha, odlično se poznaju

Cedevita Olimpija vratila nekadašnjeg kapitena i reprezentativca Slovenije: Tim je sada spoj mladosti i iskustva, ima velike ambicije
Jaka Blažič u dresu CedOli, arhiva - Copyright ABA/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Slovenački reprezentativac Jaka Blažič vratio se Cedevita Olimpiju, nakon što je godinu dana igrao u Turskoj, objavio je klub iz Ljubljane.

Blažič (33) će tako po treći put zaigrati za "zmajeve", s obzirom da je već ranije igrao za ovaj klub iz slovenačke prestonice. Prvo od 2011. do 2013. a onda i od 2019. kada se klub spojio sa Cedevitom i postao Cedevita Olimpija, pa do prošle godine.

Tada je otišao u turski Bahčešehir, ali se vraća posle godinu dana.

- Prethodna sezona bila je problematična, obeležile su je povrede i operacija leđa. Sve to uticalo je na moju igru i nisam bio na nivou na kojem znam da mogu da budem. Posle prekida ugovora, odmah me pozvala Cedevita Olimpija. Pošto sam vezan za Ljubljanu, odluka stvarno nije bila teška. U narednoj sezon daću sve od sebe da budem bolji i da ostvarimo dobre rezultate. Nadam se da će i navijači biti tu za nas i pružati nam podršku sa tribina – rekao je Blažič i dodao:

- Naš novi trener, Simone Pjaniđani ima bogato iskustvo, a tim će u predstojećoj sezoni biti kombinacija iskustva i talenata. Stoga imamo visoka očekivanja, kako u AdmiralBet ABA ligi, tako i na međunarodnom planu.

Košarkaš, koji je uspešno nastupao za Crvenu zvezdu od 2013. do 2015. godine, dotakao se i planova za predstojeće Svetsko prvenstvo.

- Potpuno sam spreman za obaveze u reprezentaciji, već duže vreme treniram i u ponedeljak ću se pridružiti selektoru Aleksandru Sekuliću. Radujem se ovim obavezama i verujem da ćemo moji saigrači i ja ostvariti pozitivan rezultat.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike