Teodosić je za Zvezdu samo zagrevanje! Nove mete su miljenik Delija i senzacija sa minulog Eurobasketa!

11.07.2023

18:03

0

Autor: A. Š.

Crveno-beli su počeli da sklapaju tim koji bi pod vođstvom Duška Ivanovića trebalo da ih vrati na regionalni tron

Teodosić je za Zvezdu samo zagrevanje! Nove mete su miljenik Delija i senzacija sa minulog Eurobasketa!
Jaka Blažič i Ostin Holins - Copyright MN Press

Izgubila je Crvena zvezda u sezoni za nama regionalni tron, ali je to nije koštalo mesta u Evroligi. Crveno-beli su dobili specijalnu pozivnicu za učešće u elitnom takmičenju posle čega su krenuli u rekonstrukciju tima, s obzirom da je ekipu napustilo čak šest igrača.

Iskusni krilni centar Luka Mitrović produžio je saradnju sa srpskim šampionom, čiji će dres u narednoj sezoni nositi i povratnik iz moskovskog CSKA Dejan Davidovac, te crnogorski reprezentativni centar Marko Simonović.

Prvu letnju bombu klub sa Malog Kalemegdana je aktivirao u utorak ozvaničenjem saradnje sa Milošem Teodosićem, a kako stvari stoje dolazak nekadašnjeg kapitena Orlova može se posmatrati samo kao zagrevanje za ono što sledi.

Jer, kako javljaju evropski novinari crveno-beli su naciljali dva veoma zvučna pojačanja na krilnoj poziciji – jednog Delijama i te kako poznatog i drugog koji potencijalno može biti i najzvučniji transfer Zvezde ovog leta.

Izraelci javljaju da je klub sa Malog Kalemegdana zainteresovan da u svoje redove vrati Ostina Holinsa, koji je prošle sezone nosio dres Makabija u koji je stigao upravo iz crveno-belog dresa.

Drugu potencijalnu Zvezdinu metu najavljuju Grci, navodeći da su prošlosezonskom košarkašu Panatinaikosa Mateušu Ponitki ponudili dvogodišnji ugovor vredan 600.000 evra po sezoni.

Podsetimo, Ponitka je bio jedna od najvećih senzacija prošlogodišnjeg Evrobasketa na kojem je Poljsku predvodio do polufinala u kojem su poraženi od Francuske, da bi u borbi za bronzu izgubili od Nemačke.

Upravo posle izdanja na evropskom šampionatu Ponitka je dogovorio transfer u Panatinaikos, ali u dresu zelenih tek je na momente uspeo da ponovi izdanja sa kontinentalnog šampionata, pa su ovog leta dve strane odlučile da svaka pođe sa svojim putem.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike