Luka Vildoza mora na sud! Transfer u Zvezdu mu i dalje pravi problem!

07.07.2023

11:57

0

Autor: A. S.

Argentinac nema mira ni godinu dana kasnije

Luka Vildoza mora na sud! Transfer u Zvezdu mu i dalje pravi problem!
Luka Vildoza - Copyright MN Press

Radovali su se navijači Zvezde zbog trasnfera Luke Vildoze, ali je Argentinac sam sebi napravio problem, koji nije rešen ni nakon odlaska iz Beograda.

Vildoza je na Mali Kalemegdan stigao iz Milvoki Baksa, kao veliko pojačanje i definitivno igrač koji je pravio razliku na parketu, ali njegov bivši klub, španska Baskonija, nije zamišljala takav rasplet stanja.

Naime, Baskonija je najpre prijavila Luku, a upornost im se ispaltila, pa će krajem oktobra i na sud. Ročište sa Argentincem je zakazano za 27. oktobar u Vitoriji, pa će se tada nešto više znati i o propisima na koje se klub poziva kada zahteva finansijsku nadoknadu.

Podsetimo, Baskonija je tražila finansijsku nadoknadu usled dolaska Argentinca u Beograd, a pominjala se suma od 2.000.000 evra. Klub je tvrdio da polaže prava na ugovor igrača, pa su nakon transfera iz Baksa u Zvezdu, zahtevali i deo zarade.

- U slučaju potpisivanja ugovora za klub van NBA, igrač ili klub u koji se priključe moraju finansijski da obeštete Baskoniju - tvrdili su tada iz Baskonije, uz napomenu da će „nastaviti sa preduzimanjem odgovarajućih pravnih radnji, u odbrani do poslednje granice svojih prava, kako protiv Luke Vildoze, tako i protiv Crvene zvezde kao solidarno odgovorne za navedeno ponašanje, u skladu sa propisima Evrolige“.

Zvezda je tada registrovala Argentinca, jer je dobila validnu dokumentaciju iz Baksa, a Luka je u međuvremenu nakon sezone u crveno-belom dresu, otišao u Panatinaikos.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike