Takav čovek, takav trener: Bogdanović za 24 sedam o Obradoviću, imao je ponude iz Evrope, ali je on izabrao svoj Partizan

29.08.2021

13:00 >> 15:34

0

Košarkaš Atlante i reprezentativac Srbije uskoro će imati i obaveze u NBA

Takav čovek, takav trener: Bogdanović za 24 sedam o Obradoviću, imao je ponude iz Evrope, ali je on izabrao svoj Partizan
Copyright Bogdan Bogdanović, MN Press

Nakon vrlo uspešne sezone koju je imao u Atlanti, Bogdan Bogdanovic vreme provodi u Srbiji gde je posvećen svom BB kampu ali već uveliko razmišlja o novoj sezoni u NBA koja se približava.

Atlanta je igrala finale Istoka, pa su očekivanja i za narednu sezonu visoka. Narocčito kada se uzme u obzir da je u timu bilo samo manjih izmena i da je ova ekipa zajedno godinu dana pa su imali vremena da se uigraju.

– To je i bio neki cilj da mi ne menjamo ekipu jer smo pokazali kvalitet i sad je sve na nama. Mislim da imamo potencijal i samo treba da nastavimo da budemo “gladni i žedni” pobeda. Mislim da su momci pravi takmičari i borci. Ne plašim se za nas – rekao je Bogdanović na početku intervjua za 24sedam.

Osim neophodnog odmora nakon duge i naporne sezone, kakav je individualni plan priprema za novu sezonu pre početka NBA predsezone?

– Obično napravim pauzu nedelju, dve, onda počinju treninzi bez lopte, jer telo mora da ostane aktivno i da bude što manje priprema kad krene sezona. Slobodno vreme najviše volim da provodim sa porodicom i prijateljima. Između utakmice se trudim takođe da se povežem sa prijateljima koji su u ligi pa organizujemo večere, ručkove… Nekad to bude i doručak i u zavisnosti od utakmice planiramo dan.

Obradović i Bogdanović, MN Press

Bogdanović ne krije sreću sto je Željko Obradović došao na klupu Partizana. To je plus ne samo za crno-bele, već i za srpsku košarku.

– Lepo ga je videti tu i mislim da je to dobro za našu košarku. Takav trener, takav čovek… Verovatno je imao ogromne ponude evroligaških ekipa, ali da on hoće da se vrati u svoju zemlju, u svoj klub, kako on kaže to je viša emocija. Stvarno mu želim sve najbolje i tu sam da ga podržim.

U gradovima u kojima je živeo u Americi na njega su najviše utisak ostavili sunce Sakramenta i duh Atlante koji čini da se oseća kao kod kuće.

– U Sakramentu je sunčano veći deo godine. Atlanta mi se sviđa jer dosta podseća na Beograd, taj životni stil i energija su najsličniji našem glavnom gradu.

Vreme koje provede u Srbiji posvećuje porodici, prijateljima i deci.

pročitajte još:

– Iskreno, najviše volim ovaj dan kad kreće kamp da se družim sa decom i naravno da provedem vreme sa porodicom i prijateljima.

Kamp koji vodi motiv je mlađima da treniraju jer je NBA zvezda u ulozi trenera.

– Kad treniraš košarku i kad gledaš nekog svog idola, postaje jako zanimljivo kad si ti taj idol nekom klincu i onda ti je zadovoljstvo da ga učiš nekim stvarima koje su tebe učili stariji. Kada smo se odlučili na organizaciju, mi smo želeli da to bude što kracće, kao neki Ol star vikend. To sam ja lansirao kao koncept, sviđa mi se takav način rada i nema potrebe ništa tu da menjamo, samo ćemo vremenom da dodajemo nove stvari.

Ove godine smo imali dva udruženja, za decu sa specijalnim potrebama i nadam se da ćemo sa njima nastaviti saradnju. Želim ovom prilikom da se zahvalim svim našim prijateljima, pre svega Adidasu i ostalima koji su nam pomogli da održimo i organizujemo ovaj kamp – završio je priču Bogdan.

pročitajte još:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike