Evroliga odlučuje, Partizan i Zvezda čekaju! Crno-beli očekuju potvrdu, a crveno-beli vajld kard

29.06.2023

09:38

0

Autor: D. N.

Ekipi Željka Obradovića je adut osvajanje AdmiralBet ABA lige

Evroliga odlučuje, Partizan i Zvezda čekaju! Crno-beli očekuju potvrdu, a crveno-beli vajld kard
Derbi i dogodine u Evroligi - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Evroliga danas "seče". Tokom dana će biti doneta konačna odluka koji će klubovi u sezoni pred nama učestvovati u elitnom klupskom takmičenju na "starom kontinentu".

Partizan je osvojio AdmiralBet ABA ligu pa se očekuje da učešće i formalno bude potvrđeno. Kada je reč o Crvenoj zvezdi, situacija je nešto neizvesnija. Postoje šanse da i naredne sezone Srbijaima dva predstavnika, ali se "vajld kard" i dalje čeka.

Tako da se čeka koja će biti konačna odluka deoničara elitnog košarkaškog takmičenja.

Za sada su sigurni kubovi koji imaju A licence. To su (prvak) Real Madrid, Barselona, Baskonija, Olimpijakos, Panatinaikos, Anadolu Efes, Fenerbahče, Makabi, Olimpija Milano, Žalgiris, Bajern Minhen i Asvel.

U povoljnoj situaciji su i Alba i Monako. Kada je reč o timu iz Berlina, pre dve godine je dobio "specijalnu pozivnicu" na dve sezone koja je sada istekla, ali se očekuje i produženje. "Kneževi" su prvaci Francuske, a i igrali su na nedavnom F4 u Kaunasu. I to su njihovi aduti.

Pozivnici se osim ekipe Duška Ivanovića nadaju još i Valensija i Virtus Bolonja. Takođe, situaciju će pomno pratiti i Turk Telekom koji je u finalu Evrokupa izgubio od Gran Kanarije. Međutim, Španci su odustali jer su procenili da nisu u mogućnosti da finansijski isprate takmičenje u Evroligi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike