Marina Maljković u Japanu i pre OI

16.09.2020

13:00 >> 09:27

0

Autor: 24sedam

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije preuzela je klub Denso Iris

Marina Maljković u Japanu i pre OI
Copyright MN Press

Novi veliki izazov u karijeri Marine Maljković. Selektorka reprezentacije Srbije preuzela je japanski klub Denso Iris koji se nadmeće u elitnom rangu.

– Ovo je tim koji ima velike ambicije. Uz to, imaću priliku da upoznam novu kulturu, koja me je oduvek fascinirala. Čitala sam o Japanu, gledala filmove, ali tek ću sada da steknem iskustvo življenja u Japanu.

Dolazak u Japan nije prvi put da se Marina susreće sa azijskim kulturama. Do sada je radila u kineskom Šangaju, a pre toga zanat je pekla u Ušću, Hemofarmu, Partizanu, Lionu i Galatasaraju.

– Imam puno poverenje u tim i znam da ćemo imati sinergiju kojom ćemo maksimalno iskorisiti sve naše jake strane. Naporan rad je ključ uspeha. Želimo da obezbedimo što je moguće bolje mesto pre početka plej-ofa.

Marina u momentu dok je govorila za oficijelni sajt lige (1. septembar) nije doputovala u Japan zbog pravila u vezi s pandemijom koronavirusa.

– Nadam se da ću što pre doći i da ću se odmah priključiti klubu. Borba protiv korone je nešto što je obuzelo kompletnu planetu. Nadam se i da će Japan organizovati predivne olimpijske igre sledeće godine – objasnila je žena koja će u Tokiju s klupe predvoditi košarkašice Srbije u nadi da će najmanje odbraniti bronzu iz Rija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike