Evroliga rešila da prekine tišinu: Evo kog će datuma Crvena zvezda i Partizan saznati da li igraju u eliti!

20.06.2023

14:12

0

Autor: A. S.

A pre toga da se završi i finale ABA lige

Evroliga rešila da prekine tišinu: Evo kog će datuma Crvena zvezda i Partizan saznati da li igraju u eliti!
Smailagić i Mitrović - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana večeras igraju četvrti meč finalne serije AdmiralBet ABA lige, a trenutno prednost u seriji imaju crno-beli, 2:1.

Pobeda bi Partizanu donela titulu i korak bliže plasmanu u Evroligu za narednu sezonu, dok bi poraz produžio seriju i doneo nam majstoricu.

A dok gotovo cela Srbija čeka na rasplet serije, Evroliga je rešila da prekrati neizvesnost, pa je tako obelodanjeno da će se tek 29. juna saznati ceo spisak učesnika ovog takmičenja u narednoj sezoni.

Za 29. jun zakazan je sastanak deoničara Evrolige i tada će biti poznat sastav timova za sezonu 2023/24, potvrdio je i generalni direktor Evrolige Paulijus Motiejunas uz reči da je vrlo moguće da neće biti nikakvih promena.

Jedina promena koja se u ovom trenutku pominje jeste Valensija koja je i dalje bez licence, međutim Gran Kanarija je odustala, ali finalista Evrokupa, Turk Telekom, konkuriše kao potencijalna zamena.

Što se regionalnog šampionata tiče, učešće u narednoj sezoni u eliti nije garantovano ni šampionu, a opet je otvorena i mogućnost da bi i poražena ekipa mogla da se nađe u Evroligi usled suspenzija ruskih klubova.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike