Dalje nećeš moći: Adebajo „zalepio“ Tejtuma za vođstvo Majamija u finalu Istoka

16.09.2020

06:55 >> 11:19

0

Autor: Adam Štulić

Centar Hita je sjajnom rampom overio trijumf u prvoj finalnoj utakmici protiv Bostona

Dalje nećeš moći: Adebajo „zalepio“ Tejtuma za vođstvo Majamija u finalu Istoka
Copyright Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Košarkaši Majamija poveli su u finalu Istočne konferencije protiv Bostona, pošto su u prvom meču slavili posle produžetka 117:114.

Potez utakmice, vredan vođstva u seriji, izveo je centar Hita Bem Adebajo, koji je pet sekundi pre poslednjeg zvuka sirene sjajno izblokirao pokušaj zakucavanja Džejsona Tejtuma, čime je oduševio jednog od najboljih košarkaša svih vremena.

– Blokada Bema Adebaja je najbolja defanzivna akcija koju sam ikada video u plej-ofu – tvitovao je ubrzo po završetku meča Medžik Džonson.

Majami i Boston odigrali su zanimljv meč prepun preokreta. Seltiksi su sjajno otvorili duel, predvođeni Smartom i Tejtumom već u finišu prve deonice došli su do dvocifrenog plusa (24:11), da bi Goran Dragić sa 11 poena u drugoj deonici bio vođa Majamijevog preokreta (54:49, 23. minut).

Na krilima trija Voker-Smar-Tejtum Boston je na otvaranju četvrte deonice stigao do maksimalnih plus 14 (85:71) i činilo se tada vođstva u seriji, ali su Adebajo i Dragić uspeli da pokrenu Majami do novog preokreta, koji su trojkama u samoj završnici meča krunisali Hiro i Batler (106:105).

Boston je imao priliku da dođe do trijumfa posle 48 minuta, ali je Džejson Tejtum bio polovično uspešan sa linije penala, pa je meč otišao u produžetak koji su minijaturama rešili Batler (dva plus jedan)  i Adebajo.

Slovenački plejmejker Goran Dragić je sa 29 poena, sedam skokova i četiri asistencijem, bio vodeća figura Majamija, Krauder je dodao 22 poena, a sjajne role imali su i Batler (20 poena, po pet skokova i asistencija), Adebajo (18 p, šest sk, devet as) i Hiro (12 p, 11 sk, devet as). Najefikasniji igrač meča bio je Tejtum (30 p, 14 sk), Smart je ubacio 26 poena, a dvocifreni poenterski učinak u ekipi Bostona imali su još Voker (19), Braun (17) i Vonamejker (11).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike