Jokić ujedinio svetske medije! Italijani i Španci se otimaju ko će biti kreativniji! O njemu pišu i Kinezi i Rusi

13.06.2023

12:35

0

Autor: A. S.

Niko nije ostao imun na istorijsku partiju Nikole i Nagetsa

Jokić ujedinio svetske medije! Italijani i Španci se otimaju ko će biti kreativniji! O njemu pišu i Kinezi i Rusi
Nikola Jokić - Copyright AP/Jack Dempsey

Denver Nagetsi su noćas stigli do prve titule u istoriji NBA lige, naravno na krilima Nikole Jokića, a nakon petog meča i slavlja sa 4:1, naravno, najviše se govori upravo o srpskom centru.

Svetski mediji su ispunjeni hvalospevima na račun rođenog Somborca, posvećene su stranice i stranice osvajaču MVP priznanja u finalnoj seriji, a kako i ne bi kada je bio vođa ekipe tokom cele sezone i tako ispisao istoriju.

Španci su tradicionalno bili inspirisani, pa je Marka na naslovnoj strani objavila tekst sa naslovom "Veliki Džokerov trik: Jokić MVP finala sa Denver Nagetsima", dok su u tekstu objavili i karikaturu košarkaša i glumca iz filma, pa su još jednom napravili poređenje.

Italijanska Gazeta se bavila analizom sezone Denvera - "Izveštaji sezone Nagetsa: Jokić umetnik za 10, Braun krađa za 7", a britanski Dejli Mejl se fokusirao na reakciju Jokića kada je čuo da će parada biti održana u četvrtak, a konjičke trke su na programu u nedelju, pa neće moći da prisustvuje i jednom i drugom događaju. stigne na početak.

ESPN se takođe bavio sumiranjem cele sezone, a fokus je na Jokiću. "Džokmas, bratsko ojačanje i rani znaci slave: Uzdizanje Nikole Jokića do NBA titule". U pomenutom tekstu, autor je podsetio i na uticaj braće posle sukoba sa Morisom, kaoi na Nikolin razvoj kroz godine u Americi.

Grčka Gazeta je takođe pisala o srpskom centru - "Poklonite se Jokiću, Denver je šampion" naslov je glavnog teksta.

Pisali su i Rusi i Kinezi i kao nikada do sada posvetili medijski prostor srpskom igraču.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike