Divac dobio naslednika: Majstor analitike odlučuje o sudbini Bogdanovića

17.09.2020 | 05:36 >> 06:13

Autor: 24sedam

Novi direktor košarkaških operacija Sakramenta imaće šta da kaže prilikom odluke da li će klub ponuditi novi ugovor reprezentativcu Srbije

Copyright Profimedia

Sakramento je dugo birao ko će biti novi šef ovog NBA tima i čini se da je pala odluka.

Posle odlaska Vlade Divca i Predraga Stojakovića iz kluba ostalo je otvoreno pitanje ko će dobiti priliku da bude na čelu ove organizacije, a kako javljaju mediji u SAD novi direktor košarkaških operacija ovog tima biće dosadašnji pomoćnik generalnog menadžera Hjustona Monte Mekner.

Reč je o čoveku koji se ceo život bavi sportskom analitikom, diplomcu univerziteta Prinston i čoveku čije se ime u svetu NBA izgovara sa velikom poštovanjem. Mekner je u Hjustonu od 2007 godine, odnosno od momenta kada je Deril Morej postavljen na mesto generalnog menadžera. Tokom 2018. godine promovisan je u pomoćnika generalnog menadžera posle tri godine provedene na mestu potpredsednika košarkaših operacija. Stručnjaci u NBA smatraju da je upravo Mekner jedan od glavnih kreatora neobičnih timova Hjustona koje obično kvalifikuju kao tim koji je spreman da igra bez visokih igrača i koji je akcenat uglavnom stavljao na igru u napadu.

U SAD ovakva vest je naišla na različite reakcije. Petogodišnji mandat Vlada Divca u redovima Sakramenta uglavnom je proglašen neuspešnim, a smatraju da će Mekner imati dovoljno vremena da uspostavi potpuno novi put kluba pošto je ovogodišnji draft tek za mesec dana. Novinari u SAD potenciraju i da upravu Sakramenta očekuju teške odluke kada je u pitanju sadašnji sastav.

Za sve u Srbiji najinteresatnije će biti da li će u Kaliforniji ostati Bogdan Bogdanović. Reprezentativacu Srbije je ugovor istekao, a pregovori oko nastavka saradnje su stali još početkom godine. Nemanja Bjelica ima dogovorenu još godinu u Sakramentu od koje bi trebalo da inkasira 7.150.000 dolara, ali ono što je jedino sigurno u NBA je da je sve moguće.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam