Demonstracija sile, Jokićevi konji neka čekaju: Nemački mediji oduševljeni Nikolom i Nagetsima

24.05.2023

16:08

0

Autor: P.K.

Dostojno je ispraćena ubedljiva pobeda nad timom prepunim zvezda

Demonstracija sile, Jokićevi konji neka čekaju: Nemački mediji oduševljeni Nikolom i Nagetsima
Ilustracija - Copyright Tanjug/AP Photo/Ashley Landis/Pixabay

Nikola Jokić i Denver Nagetsi i dalje oduševljavaju svet. Srpski centar je kao MVP finala Zapada odveo svoj tim u veliko finale NBA, pošto je pritom pobedio slavne Lejkerse 4:0 u seriji.

Bilo je tu "ludačkih" scena na terenu, dirljivih van terena, ali niko nije ostao ravnodušan na ove podvige Nagetsa i Jokića.

Tako je i u Nemačkoj, zemlji koja je dala NBA asove kao što su Dirk Novicki, Detlef Šremf, Denis Šreder, Maksi Kleber ili Danijel Tajs. Nemački mediji su pridali veliku pažnju uspehu Jokića, Mareja, Portera i drugova.

Pregled njihovog pisanja donosi nam Dojče vele:

- Demonstracija sile protiv Lejkersa, tima krcatog zvezdama, trebalo bi da zapuši usta Jokićevim kritičarima – piše Šport1.

Ta publikacija pominje "vatreni govor" Majkla Melouna, trenera Nagetsa. On je tražio od medija da pokažu više poštovanja za Jokića koji je opet završio utakmicu tripl-dablom.

- Pre svega od treće četvrtine je ubacio u MVP-brzinu i zapanjio uz jedan Sombor-shuffle - piše portal, o karakterističnom šutu Nikole Jokića sa jedne noge nakon malog koraka unazad.

Magazin Šport Bild pisao je o "blamaži" Lejkersa i tome da li će Lebron Džems i nemački reprezentativac Denis Šreder i naredne sezone igrati u Los Anđelesu. U izveštaju su samo jednom pomenuti Jokić i njegov saigrač Džamal Marej.

Športšau, nemačkog javnog servisa ARD, donosi sasvim drugačiji pristup. Tamo piše da se Nagetsi mogu nadati tituli "zahvaljujući konstantnosti njihovog predvodnika Nikole Jokića".

- Konji će morati još malo da pričekaju. Kada je Nikola Jokić pre godinu dana dobio svoju drugu nagradu za najkorisnijeg igrača, izaslanici iz Amerike iznenadili su ga na njegovom imanju u srpskom Somboru. Jokić je upravo bio došao sa konjem upregnutim u sulke.

Navodi se da je Jokić posle pobede nad Lejkersima dobio novo priznanje, trofej za MVP-a finala Zapada, nazvan po legendi Lejkersa Medžiku Džonsonu, što je "zaokružilo poniženje" tima iz Los Anđelesa koji je u sopstvenoj kući doživeo "metlu".

- Nagetsi su prvi put u istoriji ušli u finalnu seriju i time se pomalo oslobodili demona svoje duge neuspešne istorije plej-ofa. Jer i velike generacije Nagetsa u koje su polagane nade, one Aleksa Ingliša ili Karmela Entonija, redovno su propadale protiv Lejkersa na Zapadu. Ovaj veliki uspeh počiva upravo na Jokiću, koji je konstantan i pouzdan, a u poslednje vreme beleži tripl-dabl u proseku. Jokić je nominalno centar, i stvarno obavlja sve što se očekuje od velikih momaka: dominira u reketu, skače. Ali poseduje opasan šut sa distance, time razvlači odbrane protivnika, i još ima pregled dobrog plejmejkera.

Športšau se posebno osvrnuo na ovogodišnju MVP-trku.

- To što Jokić nije i treću sezonu zaredom dobio MVP-nagradu mnogi stručnjaci sada vide kao odluku po principu linije manjeg otpora u korist Džoela Embida, da i on jednom dobije priznanje. Embid je, pak, sa svojom Filadelfijom već na odmoru. U plej-ofu dominira predvodnik Nagetsa Jokić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike