Boston dobio tri četvrtine i izgubio: Majami vodi 2:0 u finalu Istoka

18.09.2020

05:39 >> 10:13

0

Autor: Adam Štulić

Slovenački internacionalac Goran Dragić ponovo bio najefikasniji u pobedničkom timu

Boston dobio tri četvrtine i izgubio: Majami vodi 2:0 u finalu Istoka
Copyright Tanjug/AP/Mark J. Terrill

Samo 12 minuta dobre košarke bilo je dovoljno košarkašima Majamija da povedu 2:0 u finalu Istočne konferencije NBA lige protiv Bostona – 106:101 (28:31, 19:29, 37:17, 24:22).

Kada tri četvrtine rešite u svoju korist, od toga jednu dvocifrenom razlikom, morate baš mnogo da zabrljate da biste izgubili utakmicu. A upravo se to dogodilo Seltiksima, koji su velikim padom u trećoj deonici omogućili Majamiju da se “vrati iz mrtvih” i napravi drugi korak ka borbi za šampionski prsten.

Sve do završnice prve deonice Majami je bio u blagoj prednosti, a onda su Džejsom Tejtum, Markus Smart i Enes Kanter pogurali Boston do dvocifrene prednosti, koju im je sa dve uzastopne trojke doneo Vonamejker(43:33, 16. minut). Sve je u tim momentima išlo na vodenicu Seltiksa koji su u finišu prvog poluvremena stigli i do najvećih plus 17 (60:43) i kada se očekivalo da Boston u trećem kvartalu dotuče grogiranog rivala, usledio je veliki preokret.

Dragić i Robinson su ubacili po jednu trojku, vratili Majami na minus deset i ulili preko potrebnu dozu samopouzdanja saigračima, koji su rivalu u poslednjih osam minuta pretposlednje i uvodna tri minuta poslednje deonice dozvolili samo dva poena iz igre, što je rezultiralo i potpunim preokretom na semaforu (87:79, 38. minut).

Delovalo je tada da je meč rešen, da je Majami uspeo da slomije rivala, ali Tejtum nije želeo da se preda. Uzeo je loptu u svoje ruke, postigao pet poena u seriji 15:2 kojom su Seltiksi ponovo došli do prednosti (94:89), ali je potom usledio novi košgeterski post (jedan poen za više od tri minuta igre), koji je Majami znao da kazni i predvođen Dragićem i Batlerom dođe do dve pobede prednosti u finalnoj seriji.

Slovenački internacionalac je i na ovom meču bio najefikasniji igrač u pobedničkom timu. Duel je završio sa 25 poena (tri skoka i pet asistencija), a dvocifren poenterski učinak imali su i Adebajo (21 p, 10 sk), Robinsonu (18), Batler (14), Krauder (12) i Hiro (11 p, 9 sk).

Kemba Voker je predvodio Boston sa 23 poena, po 21 ubacili su Braun i Tejtum, dok j3 Smart utakmicu završio sa 14 poena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike