Jokića sam samo hteo da bijem, njega je nemoguće čuvati! Bivši centar Partizana o frustraciji čuvanja Srbina

19.05.2023

19:13

0

Autor: P.K.

Ispričao je i "Džordan" anegdote i trenutke kad je shvatio da Nikola nije kao drugi igrači...

Jokića sam samo hteo da bijem, njega je nemoguće čuvati! Bivši centar Partizana o frustraciji čuvanja Srbina
Jokić u duelu s Lendejlom - Copyright Tanjug/AP Photo/Matt York

Denver vodi 2:0 protiv LA Lejkersa u finalu Zapada NBA, a glavna tema u celoj ligi je, naravno, Nikola Jokić. Sjajni srpski centar konačno počinje da dobija pažnju koju zaslužuje, jer sada svi počinju da pričaju o njemu.

Štaviše, neki navijači su primetili da je ogroman broj predstavnika medija koji priznaju da uopšte nisu gledali Nikolu! Čak i da ih ne zanima mladi igrač iz Srbije, on je sada veteran i dvostruki uzastopni osvajač MVP priznanja.

No, normalni ljubitelji košarke to dobro znaju. Među njima su i voditelji podkasta PHNX Sport, koji je posvećen profesionalnim sportovima iz Finiksa. Njihov sagovornik je bio centar Sansa i nekadašnji prvotimac Partizana, Džok Lendejl.

"Džordan" trenutak

Australijanac je priznao da se Jokić ne može zaustaviti, a uvod u razgovor je bio jako zanimljiv. Novinar je primetio da "postoji jedan igrač koga niko u NBA ne može da zaustavi", pa se onda prisetio reakcije Kobija Brajanta kad je prvi put igrao protiv Majkla Džordana.

- Kobi je pričao da se desio trenutak kad je pomislio: "vau, ovaj tip je stvarno nešto posebno!". Kada se tebi desio taj trenutak protiv Jokića.

Lendejl je odmah odgovorio.

- Bile su dve takve situacije. U prvoj su igrali posebnu akciju, on primi loptu na vrhu kapice, otvore mu put do posta. Ja sve radim kako treba, jurim ga po terenu, a kad je dobio loptu bio sam odlično postavljen, pratim ga i držim ga. I onda te samo okrene ramenom i desnom rukom, sa desne noge pogodi iz koraka. A ja nisam mogao da odigram bolju odbranu, bukvalno sam sve uradio kako treba. Sve što je moglo da mu uzmem loptu, pritom ga tučem, celu seriju sam ga tukao.

Lendejl je priznao da je posle imao samo jedan cilj:

- Sve vreme sam ga udarao. To je bio moj plan: idem za njim po terenu i samo ću da ga tučem ga koliko god mogu. Mislim da mi je ofanzivan skok drastično pao, jer nisam ni gledao loptu, samo sam pokušavao da protrčim kroz njega, da ga udaram u telo, da ga izmorim.

Potom je ispričao svoj drugi "Džordan trenutak" igrajući protiv Jokića.

- Druga situacija, bio je i taj pas, završio je na NBA "hajlajtu". Dobio je loptu na vrhu, držim ruku na njegovim grudima, gledam levo-desno da vidim sa koje strane dolazi pogled i vratim pogled na njega i samo mi ruka prođe preko glave. Okrenem se, a ono Kentavijus Koldvel Poup daje koš... Pomislim kako je KOG VRAGA ta lopta prošla i došla do njega, nema nikakvog smisla. Neću da lažem, bilo je dosta toga.

Frustracija i nemoć

Lendejl je posle toga bio u nezavidnoj situaciji i priznaje da su ga nervirali komentari da Jokić dobro igra samo zato što ga on čuva, a ljudi ne razumeju koliko je Nikola dobar.

- Počeo sam sve više da se nerviram: on piše monstruozne brojke, ja sam ga dobro branio, držao na ispod 50 odsto šuta. Ali, svi govore: Pa naravno da će to uradi onoj propalici Džeku Lendejlu. Ko je, kog vraga, taj tip? Pa, zar ne vidite? Zar ne vidite koliko ga teram da radi? Onda su uskočili navijači Lejkersa, kao, nećemo mi imati te probleme, jer Entoni Dejvis je 10 puta bolji igrač od Džoka. U nekim stvarima verovatno i jeste. Ali, naterao sam ga da radi.

Lendejl nije pomenuo, ali mi hoćemo: Jokić je radio šta je hteo Dejvisu, bukvalno se igrao njime. A Džok kaže kakav mu je zaključak bio u jednom trenutku:

- Na kraju shvatiš da ne možeš da ga zaustaviš. Prosto ne može. I niko drugi ne može, baš me briga šta ko kaže. Nije uopšte pitanje da li ćeš da ga zaustaviš u napadu. Samo možeš da ga nateraš da se pomuči toliko da možemo njegov umor da iskoristimo kada je u odbrani.

I onda je dodao šta je posebno iznerviralo:

- Jedna smešna anegdota. Posle treće utakmice, prebili smo ga, odigrali baš dobro, svi su pričali: "Džok Lendejl je prebio Jokića". Ja se mislim: "Jeste li normalni? Ubacio mi je 29 poena, imao 17 skokova i 14 asistencija". Odmah mi je prošlo kroz glavu: "Baš vam hvala, sad će da popi**i i da se iskali sledeće večeri". I tako je i bilo (53 p, 11 ast).

Poslušajte ako govorite engleski, segment o Jokiću počinje na 12 minuta i ubedljivo je najduži segment celog intervjua od sat vremena:

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike