Bravo, Džile! Veliki podvig srpskog trenera, izbacili najuspešniji klub u istoriji LŠ i plasirali se u finale!

12.05.2023

20:05

0

Autor: P.K.

Hapoel u finalu, navijači odali počast nedavno preminuloj majci Džikića

Bravo, Džile! Veliki podvig srpskog trenera, izbacili najuspešniji klub u istoriji LŠ i plasirali se u finale!
Sim-Sander Vene - Copyright Basketball Champions League

Srpski trener Aleksandar Džikić napravio je veliki podvig sa ekipom Hapoela iz Jerusalima, pošto se plasirao u finale FIBA Lige šampiona!

Uspeh je veći jer je u polufinalu završnog turnira u Malagi izbačen Tenerife, dvostruki osvajač ovog takmičenja, koji je važio za favorita celog turnira!

Na kraju je Hapoel trijumfovao rezultatom 69:68 (15:18, 19:12, 18:12, 17:26) i sada će se boriti za trofej protiv pobednika meča između Unikahe i Telekom Basketsa iz Bona.

Navijači izraelskog kluba su odali počast Milki Džikić, nedavno preminuloj majci srpskog trenera, koja je izgubila bitku sa teškom bolešću.

Hapoel je ostvario najveću prednost u završnici treće četvrtine, stekavši 15 poena viška, ali je Tenerife zatim počeo da se "budi" i čak poveo sa 67:63. Ipak, na kraju je ekipa Džikića slavila serijom 6:1.

Najbolji igrač Hapoela bio je Karington sa 19 postignutih poena, dok su još trojica igrača imala dvocifreni učinak - Vene sa 15, Rendolf sa 12, i Braun sa 11 poena.

Basketball Champions League
 

Sa druge strane, Tenerife, klub sa najviše uspeha u istoriji FIBA Lige šampiona, oslonio se na iskusne košarkaše. Brazilski plejmejker Marselino Uertas, koji ima 39 godina, postigao je 20 poena, uz pet skokova i tri asistencije, dok je Šermadini dodao 18 poena.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike