Šokantan intervju srpske košarkašice: Mesec dana nakon operacije tumora sa Srbijom otišla na Svetsko prvenstvo!

09.05.2023

08:45

0

Autor: A. S.

Dugo niko osim porodice i saigračica nije znao za njene probleme

Šokantan intervju srpske košarkašice: Mesec dana nakon operacije tumora sa Srbijom otišla na Svetsko prvenstvo!
Srpske košarkašice po povratku iz Tokija - Copyright MN Press

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u Saši Čađo je godinama unazad imala pouzdanog i tihog heroja. Učestvovala je u osvajanje četiri medalje sa velikih takmičenja i bila deo tima koji je stvorio istoriju.

Ali, malo toga se o njoj zna, pa je prilikom razgovora za banjalučku ATV, šokirala javnost. Saša je sa 22 imala tešku povredu i operaciju prednjih ukrštenih ligamenata, međutim, to nije njen najveći izazov i problem.

- Bilo je jako teško, ali proed toga tu još nekih dosta teških stvari u mom životu i bila sam pod velikim stresom i pritiskom. I probijala sam se. Imala sam jako veliku odgovornost na sebi i nisam mogla, očigledno... Sada vam pričam iskreno, nisam mogla taj pritisak da iznesem i... čovek kada se loše oseća, čovek puca negde. I ja to godinama znam, to se meni tako desilo. Nisam mogla neke stvari da izensem, nisam našla rešenje, desi ti se nešto tako i onda te to opomene, uči te, ideš dalje - rekla je Saša o operaciji kolena, nakon čega su novinari konstatovali da, kada se prebrode teške stvari "postaneš i bolje", a onda je usledio neverovatan zaokret i ispovest:

- Jeste... Imala sam isto jednu tešku scenu pre šest meseci. Mislim, to prvi put sad pričam o tome, nikome nisam o tome govorila. Osim mojih roditelja i moje uže porodice, to niko ne zna. Imala sam dobroćudni tumor koji sam morala da operišem. Mesec dana pred odlazak na Svetsko prvenstvo. I ja sam to odlučila da odradim. To me, onako, baš izbacilo iz takta. Morala sam to da odradim i stvarno sam, za mesec dana oporavka, dala sve od sebe da se priključim timu, da odem na pripreme - otkrila je Čađo i sve šokirala, pa dodala:

- Kada je meni to pronađeno, oni (reprezentacija) su meni u Srbiji pronašli najbolje doktore i u roku od tri dana ja sam poslana u bolnicu da budem operisana.

"Sve je ok?", bilo je naredno pitanje:

- Da, sada je sve okej - uz osmeh je rekla srpska košarkašica i podvukla:

- Čovek ne može da se ne nervira u takvim situacijama. Život je sam po sebi stresan. Ti uvek imaš neku vrstu stresa, samo je važno pronaći način da te neke nebitne stvari ne pogađaju previše. A ja sam poprilično emotivna, mene dosta stvari pogađa i... ne volim druge da vređam, uvek se trudim da svima oko mene bude dobro, a onda najveću štetu sama sebi nanesem. Ali, u suštini, opet kažem, na tom sam nekom svom putu i kroz život učim šta sve mogu, koliko mogu da izdržim, za šta sam sve sposobna i želim da verujem da ništa neće da me zaustavi u životu, u budućnosti, da ostvarim ono što sam ja zamislila.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike