Ko je Met Išbija koji je dobio lakat od Nikole Jokića! Plejmejker Mičigena od 178 centimetara koji je parama nadoknadio sve

08.05.2023

09:00

0

Autor: D. P.

Bogatstvo mu procenjuju na 5,1 milijardi dolara.

Ko je Met Išbija koji je dobio lakat od Nikole Jokića! Plejmejker Mičigena od 178 centimetara koji je parama nadoknadio sve
Copyright profimedia, Tanjug/AP

Čovek koji je ušao u fizički sukob sa Nikolom Jokićem, Met Išbija je američki biznismen čije se bogatstvo procenjuje na 5,1 milijardi dolara.

On je izvršni direktor i predsednik moćne hipotekarne kuće "United Wholesale Mortgage", većinski vlasnik Finiks Sansa i ženskog WNBA tima Finiks Merkjurija, član Mičigen univerziteta koji je  prvenstvo 2000. godine osvojio NCAA.

Ipak, njegova igračka statistika nije bila za ponos. Visok svega 179 centimetara, Išbija kao takav nije mogao da prođe među pravim atletama u strudenstkoj košarci, pa je njegova uloga u osvajanju šampionata bila gotovo zanemarljiva - 0,6 poena po meču.

Išbija je dete iz bogate jevrejske porodice, koje je nasledivši moćnu firmu od oca uspeo da uveća kapital i dodatno je osnaži.

U NBA je ušao u decembru prošle godine kada je za četiri milijarde dolara kupio Finiks od Reoberta Sarvera. Jedan od prvih njegovih poteza bilo je angažovanje Kevina Durenta, koji sada u seriji protiv Denvera pokazuje koliko je to bila vredna investicija u trejdu sa Bruklin Netsima.

Drugi Išbijin "vredan" košarški potez bila je provokacija Nikole Jokića koja je donela tehničku grešku najboljem igraču Denvera.

U otimanju za loptu, posle kojeg je usledilo odgurivanje od strane Jokića i pad u stolicu Išbije, sudije su procenile da kaznu zaslužuje igrač, a ne navijač koji je držao loptu u rukama.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike