Jokić ispisao istoriju! Ali Denveru ni to nije bilo dovoljno! (VIDEO)

06.05.2023

07:17

0

Autor: A. S.

Serija se nastavlja za minimum dva meča

Jokić ispisao istoriju! Ali Denveru ni to nije bilo dovoljno! (VIDEO)
Nikola Jokić - Copyright Tanjug/AP Photo/Matt York

Smanjili su Finiks Sansi zaostatak u seriji sa Denver Nagetsima i produžili plej-of Zapadne konferencije na bar još dve utakmice. Gostima nije od pomoći bila ni vrhunska partija Nikole Jokića.

Srpski košarkaš je po navici odigrao vrhunski meč, ali je Denver poražen sa 121:114, pa je sada 2:1 u seriji za tim iz Kolorada.

Srpski centar je meč završio sa 30 poena, 17 skokova i isto toliko asistencija. Tako je Somborac ušao u istoriju NBA lige kao prvi košarkaš koji je na jednoj utakmici plej-ofa uspeo da upiše više od 25 poena, 15 skokova i 15 asistencija. 

 

 

Ipak, verovatno ovi podaci ne raduju Jokića, jer je Denver prokockao dobru priliku da trijumfuje i povedde sa 3:0. Pružili su sjajan otpor Finiksu na njegovom terenu, sve vreme imali aktuelan rezultat, pa se o pobedniku odlučivalo u finišu četvrte deonice, ali je tada Denver više grešio, što ih je na kraju i koštalo trijumfa.

Pored Jokića, sjajnu partiju je prikazao i Džamal Marej, koji je meč završio sa 32 poena, dok je na drugoj strani briljirao Devin Buker sa 47 poena, dok je Kevin Durent ubacio 39.

Četvrti meč igraće se u noći nedelja na ponedeljak, na Finiksovom parketu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike