Kari ima šampionsko srce: Još jedan rekord neverovatnog "ratnika", eliminacija Kingsa i zakazan duel sa Lebronom (VIDEO)

01.05.2023

07:17

0

Autor: D. P.

Golden Stejt prošao u polufinale Zapada

Kari ima šampionsko srce: Još jedan rekord neverovatnog "ratnika", eliminacija Kingsa i zakazan duel sa Lebronom (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP

Nikada nemojte potceniti srce šampiona, a posebno ne u srce Stefa Karija.

Uz sav pritisak koji nosi sedmi meč plej-of serije, najbolji igrač Golden Stejta je eksplodirao sinoć u Sakramentu postigavši 50 poena u pobedi rezultatom 100:120 za konačnih 4-3. 

Zvanični šampion NBA tako je overio kartu za polufinale Zapadne konferencije, gde ih očekuje susret protiv Lebrona Džejmsa i Los Anđeles Lejkersa.

Ni rival, ni umor, ni 35. godina na leđima nisu mogli da zaustave Stefa Karija da postavi još jedan rekord u NBA, jer pre njega niko nije uspeo da postigne 50 poena u majstorici - sedmom meču plej-of serije.

Pre njega najbolji rezultat je držao Kevin Durant sa 48 poena, ali ubuduće će se spominjati rekord beka Golden Stejta koji je sinć imao 53 odsto šut iz igre (13/20 za dva, 7/18 za tri, 3/5 sa ​​bacanja), a zabeležio je još i osam skokova i šest asistencija.

Najveći deo poena Keri je ubacio u drugom poluvremenu - 30, baš kada se lomilo pitanje pobednika, budući da su domaći na pauzi imali malu prednost od pet poena.

O Karijevom rekordu će se još mnogo pričati, ali šta bi "ratnici" mogli da urade da nije bilo apsolutne kontrole skoka od strane Kvona Lunija koji je meč završio sa 11 poena i 21 skokom od čega deset u napadu. 

Tanjug/AP
Stef Kari sinoć protiv Kingsa

 

Domaći mogu da žale i da traže uzroke poraza. Jedan je svakako taj što je Domantas Sabonis potpuno zaustavljen u drugom poluvremenu, nakon što je u prvom postigao 16 poena i bio glavni pokretač svega dobrog što su Kingsi radili na parketu. 

Prvi meč Lejkersa i Golden Stejta zakazan je za noć između utorka i srede u "Čejs centru".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike