Trinkijeri: Govorili su da sam lud i pijan, ali Partizan je isto što su Real i Bajern u fudbalu

22.09.2020

05:47 >> 19:35

0

Autor: Milan Nastić

Italijan nikad neće zaboraviti crno-bele

Trinkijeri: Govorili su da sam lud i pijan, ali Partizan je isto što su Real i Bajern u fudbalu
Copyright MN Press

Mnogo buke je digao odlazak Andrea Trinkijerija iz Partizana. Italijanski stručnjak, sadašnji trener Bajerna, progovorio je na tu temu, napominjući da mu je dolazak u Srbiju jedna od najuspešnijih stvari koju je uradio u životu, i da je Partizan u košarci isto što su Real i Bajern u fudbalu.

– To je za mene jedno veliko životno isksutvo. Ali i jedan od mojih najkontraverznijih izbora, ali isto tako i najsupešnija stvar u mom životu. Kad sam došao, klub je bio teškoj situaciji, znao sam šta me čeka. Uspeli smo sa mnogo rada, ali i velike ljubavi navijača koje smo vratili u dvoranu. Partizan je sada ozbiljan klub, stabilan, sa odličnim rosterom, a u tom periodu dok sam ja bio trener osvojili smo tri pehara – rekao je Trinkijeri za Trendbasket.

Italijan ističe da su svi bili iznenađeni kad je odlučio da prihvati ponudu Partizana, ali da se ne kaje što je došao u Srbiju.

– Biti trener Partizana je specifična stvar, ali isto tako i mnogo teška. To vam je kao da ste trener najvećih klubova u fudbalu, poput Reala i Bajerna. Vodio sam utakmice pred 20.000 navijača, nešto prelepo, i nezaboravno. A kad sam dolazio u Partizan, mnogi su mi govorili da sam lud i pijan. Svestan sam da je to bio veliki rizik, ali želeo sam da naučim neke nove stvari.

Andrea Trinkijeri kazao je da je otišao iz kluba iz više razloga, napominjući da je odlučio da počne nešto novo.

– Odlučio sam da ne ostanem u Partizanu iz različitih razloga. Posle više od 25 godina moje karijere, mislim da imam pravo da izaberem sa kime želim da radim. Kada sam odlučio da zatvorim to poglavlje, želeo sam da otvorim novo. Pojavio se Bajern, ali te dve stvari nisu povezane.

Trener Bajerna smatra da je Partizanu mesto u evropskoj jer ima veliki broj navijača.
– Evropa ne može da kaže ne klubu koji ima dva miliona navijača. Ali i oni moraju da odluče šta žele da budu – zaključio je Trinkijeri.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike