Mornar samo na kratko pripretio Zvezdi! Nedović vodio crveno-bele do pobede! (FOTO)

20.04.2023

20:29

0

Autor: G. F.

U Baru je odigran zaostali meč AdmiralBet ABA lige

Mornar samo na kratko pripretio Zvezdi! Nedović vodio crveno-bele do pobede! (FOTO)
Gregor Glas na meču Mornara i Zvezde - Copyright AdmiralBet ABA liga/Mornar/MEDIA Pro

Košarkaši Crvene zvezde upisali su novu pobedu u AdmiralBet ABA ligi i tako zadržali šansu da ovaj deo takmičenja završe na prvom mestu. Ekipa Duška Ivanovića je pobedila Mornar u Baru sa 87:65, iako je u igri bilo padova, posebno u poslednjoj četvrtini. Smanjio je domaćin i na šest poena razlike (70:64), ali je onda usledila serija crveno-belih za konačan trijumf od 22 poena razlike.

Sada Zvezda ima učinak 22-3, dok je Mornar na 8-17, daleko od mesta koje vodi u plej-of.

Na poluvremenu su crveno-beli nagovestili ubedljiv trijumf. Bilo je 22 razlike (47:25), a tada je sve bilo kod kontrolom Nemanje Nedovića. Dao je 13 poena u prvoj četvrtini, a Zvezda je najviše imala pluls 27 (42:15, u 18. minutu). Mornar je tada napravio seriju od 7:0, ali ih je "sasekao" Nedović trojkom.

Treću deonicu je Mornar rešio u svoju korist - 25:19, i do kraja mučio goste. Posebno se istakao Gregor Glas, bivši košarkaš Partizana koji je trojkama smanjivao prednost. Od 11 pokušaja u šest je bio uspešan. I Petar Vujačić je sa svoje tri trojke (od četiri) pravio probleme gostima, koji na kraju ipak nisu dopustili iznenađenje. Dali su "gas" i u završnici napravili seriju od 9:0 i trasirali put ka pobedi.

Kada je reč o strelcima, Nedović je bio najefikasniji uopšte. Ubacio je 20 poena, mada ga je Ivanović kasnije i odmarao. Luka Mitrović je ubacio 13, a Nikola Ivanović deset. I to su bili igrači sa dvocifrenim učinkom.

U igru jedino nije ulazio Džon Holand, dok se u strelce nije upisao samo Ognjen Kuzmić iako je imao vremena. Na terenu je proveo deset i po minuta. Mada nije ni pokušavao da šutira, a imao je samo dva skoka. Fakundo Kampaco je ubacio "samo" pet poena, ali imao osam skokova.

Među Baranima, Glas je ubacio 19 poena, a Vujačić 14. Milija Miković je ubacio devet.

Zvezdu očekuje još duel sa Cedevita Olimpijom, takođe zaostali.

BLOG UŽIVO:

 

 

ČETVRTINA ČETVRTINA

40. MINUT - Na pola minuta do kraja, 20 razlike za goste - 84:64.

Kampaco za tri - 87:65 i kraj!

39. MINUT - Živanović ne pogađa za tri poena. Ni Miković ni Glas. Napad za Zvezdu. Pogađa Lazić za tri - 82:64.

38. MINUT - Petrušev sam i pogađa za tri poena - 77:64. Sada Zvezda može lakše da diše. Glas ne pogađa za dva, a onda Kampaco za lake poene Mitrovića. Serija crveno-belih od 9:0 za 79:64.

37. MINUT - Lazić nekako dolazi do lopte posle lošeg napada Mornara. U narednom napadu posle skoka, Mitrović pogađa, za 74:64.

36. MINUT - Kampaco na Mikovića, i Argentinac iznuđuje prekršaj. Lazić ne pogađa za tri. Na drugoj strani, Glas sada asistira (trenutno sedma) i Miković pogađa ispod koša. Petrušev nije uspeo da preseče.

Zvezda povećava na 72:64. Vujačić napušta teren zbog pet ličnih.

35. MINUT - Glas ne staje, nova trojka (70:62) i tajm-aut koji traži Ivanović.

Martin pravi faul u napadu u skoku. Lopta za Mornar. Miković pravi grešku u koracima.

AdmiralBet ABA liga/Mornar/MEDIA Pro
 

34. MINUT - Ponovo Glas i ponovo za tri. Njegova peta trojka na ovom meču. Sada je 70:59.

33. MINUT - Glas pogađa za tri - 68:56.

32. MINUT - Laki poeni za Martina. Glas gubi loptu, ali Zvezda ipak usporava napad. Lazarević pokušava za tri, ali dobacuje samo do prvog obruča.

31. MINUT - Dobrić ne uspeva za tri iz ugla, a Vujačić dolazi do lopte. Kovačević ne pogađa za tri, ali nov napad za domaćina. Vujačić precizan za tri i sada je "samo" 13 razlike. Rezultat je 66:53.

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Kampaco za Lazarevića koji je izblokiran pod košem, a onda kontra i faul Ivanovića nad Vujačićem. Smanjen rezultat na 62:48. Zatim na drugoj strani, Kampaco za Martina, za njegove prve poene.

Kraj deonice - 66:50 za crveno-bele. Za sada jedina četvrtina u kojoj je slavio domaćin. U ovoj deonici je bilo 25:19 za Mornar.

29. MINUT - Ivanović ne vraća trojku, a Lazarević pravi svoju prvu ličnu grešku. Onda i Ivanović pravi ličnu. Obe ekipe su ispunile bonus.

Vujačić smanjuje na 59:45. Ivanovićeva finta i polaganje, a i pogađa dodatno slobodno bacanje - 62:45.

28. MINUT - Isticalo je vreme za napad, Dobrić pokušava, ali ne dobacuje do obruča. Živanović na drugoj strani pogađa, pa je sada 59:39 za goste iz Beograda.

Pogađa i Kovačević, za novo smanjenje prenosti  59:42.

27. MINUT - Vujačić pogađa za tri poena, i smanjuj na 20 razlike - 57:37.

25. MINUT - Vranković o tablu, ali ne pogađa. Petrušev hvata, i novi skok u koloni.

Izlazi Kampaco, na terenu Ivanović. I odmah pogađa, za 55:34.

24. MINUT - Nedović nastavlja da pogađa, ovog puta za dva. Sada ima 20 poena, a rezultat je  53:32. Nedović izlazi iz igre.

AdmiralBet ABA liga/Mornar/MEDIA Pro
 

Vranješ pogađa, ovog puta za dva - 53:34 za Zvezdu.

23. MINUT - Petrušev ne pogađa, i Vranković hvata loptu. Napad za Mornar, ali odmah se menja posed. Sada je u rukama gostiju lopta.

Ali ni Zvezda nije uspešna, što Vranješ kažnjava trojkom.

22. MINUT - Kampacova asitencija za Mitrovića i 51:29.

21. MINUT - Nedović na liniji slobodnih bacanja. Uspešan je i Zvezda vodi sa 49:25. Kraći prekid zbog problema na zapisničkom stolu. Brzo je sve nastavljeno.

 

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Seriju Barana 7:0 trojkom prekida Nedović u 19. minutu - 45:22. Tek u završnici prvog poluvremena Mornar je došao do kakve takve igre u napadu, međutim crveno-beli su se potpuno razigrali pa su lako odbili mini nalet rivala. Na kraju prvog poluvremena Zvezda vodi 47:25.

18. MINUT - Deluje da je u Baru sve rešeno što se tiče pobednika meča i pre kraja prvog poluvremena. Crveno-beli kažnjavaju gotovo sve propuste u igri Barana na obe strane terena i u završna dva minuta drugog kvartala ulaze sa plus 23 - 42:19.

16. MINUT - Miković na kratko prekida mini seriju crveno-belih 5:0, ali odmah na drugoj strani Mitrović sa 2+1 podiže Zvezdin plus na 36:12 na polovini druge deonice.

14. MINUT - Raste prednost Zvezde. Mornar je ponovo loše ušao u četvrtinu, za više od četiri minuta ubacio je samo tri poena, pa crveno-beli dolaze do maksimalnih plus 23 - 33:10.

AdmiralBet ABA liga/Mornar/MEDIA Pro
 

12. MINUT - Druga deonica otvorena je sa 2+1 Lazarevića, pa crveno-beli u 11. minutu stižu nadomak 20 poena prednosti - 26:7. Posle poena Dobrića iz prodora Zvezda je povela 28:7, potom na drugoj strani Đoković ubacuje trojku. Na isteku 12. minuta Beograđani vode 30:10.

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Na krilima izuzetno raspoloženog Nemanje Nedovića (13 poena) Zvezda posle 10 minuta košarke u Topolici vodi 23:7.

8. MINUT - Nedović je sjajno otvorio meč, za nešto manje od osam minuta ubacio je već 11 poena, pa crveno-beli u završna dva minuta uvodne deonice ulaze sa velikih 17:5.

AdmiralBet ABA liga/Mornar/MEDIA Pro
 

6. MINUT - Glas je na ulasku u 5. minut ubacio trojku, ali posle toga su Petrušev i Nedović poentirali za prvo dvocifreno vođstvo Zvezde na meču 13:3.

4. MINUT - Više od tri minuta Mornar je bez poena, a posle sedam uzastopnih Nedovića i zakucavanja Petruševa, Pavićević mora da traži minut odmora - 9:0.

2. MINUT - Duel u Baru sa pet poena otvorio je Nedović, Zvezda posle dva minuta vodi 5:0.

 

Trener Duško Ivanović naglašava da duelu sa Mornarom pristupa maksimalno ozbiljno.

- Od našeg prethodnog meča promenio se sastav ekipe Mornara, ali je sistem trenera Pavićevića ostao isti. Brza košarka, sa mnogo tranzicije i šuteva. Neugodna utakmica kojoj pristupamo maksimalno ozbiljno, i u kojoj želimo da dobrom igrom dođemo do pobede - rekao je trener Ivanović.

Na drugoj strani šef stručnog štaba Mornara, za koji ovaj meč nema takmičarski značaj, Mihailo Pavićević ima samo jednu želju pred duel sa crveno-belima, da svima bude lepo i na parketu i na tribinama.

- Za nas je ovo praznik košarke i drago nam je što već sedmu godinu uzastopno možemo našim navijačima i sugrađanima prirediti jedan ovakav spektakl u našoj Topolici. Što se samog protivnika tiče, ne treba trošiti reči. Crvena zvezda je izuzetna Evroligaška ekipa sa izvrsnim individualcima na svim pozicijama. Od mojih momaka očekujem da igraju rasterećeno i da uživaju onoliko koliko im protivnik dozvoli.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike