Jokić odličan, Denver očajan! Novi poraz Nagetsa, Srbin jako blizu tripl-dabla

18.03.2023

20:24

0

Autor: P.K.

Peti poraz u šest utakmica, šta se ovo dešava?

Jokić odličan, Denver očajan! Novi poraz Nagetsa, Srbin jako blizu tripl-dabla
Nikola Jokić - Copyright Tanjug/AP Photo/Mary Altaffer

Ništa od povratka Denvera u staru formu! Posle teške pobede nad Detroitom, Nagetsi su protiv Njujorka opet krenuli iz minusa, poveli i na kraju izgubili u neizvesnoj završnici 116:110.

Nikola Jokić nije ostvario novi tripl-dabl, ali jeste 50. dabl-dabl, pošto je imao učinak od 24 poena, 10 skokova i 8 asistencija.Treba reći i da je imao šest izgubljenih lopti, ali zna se da je on glavna meta protivničkih odbrana.

Ovo je Denveru peti poraz u poslednjih šest utakmica i jasno je da se nešto dešava sa timom. Sada je njihova prednost na čelu Zapada spala na samo pet pobeda, a glavni rivali, Memfis i Sakramento imaju po dva meča manje.

Rekosmo, Denver je ponovo krenuo iz minusa, gubio je dvocifrenom razlikom već u prvoj četvrtini, a onda se trgnuo i u drugom poluvremenu preokrenuo i poveo sa 13 razlike. U toj seriji je vukao Džamal Marej, sa tri trojke. On je meč završio sa 25 poena.

Delovalo je da će Nagetsi mirno privesti meč kraju, ali su opet neobjašnjivo pali i dozvolili rivalu seriju od 15:2, za izjednačenje, a onda i vođstvo Niksa od 90:88.

Uzvratili su tada Jokić i Marej, tako da se u poslednju četvrtinu ušlo sa rezultatom 91:91.

U dramatičnoj poslednjoj četvrtini se rezultat nekoliko puta menjao, Denver je imao, ali je Njujork bio bolji i na dva minuta do kraja došao je do koša prednosti, a u poslednjem minutu i četiri. Jokić se trudio, ali nije imao pomoć saigrača, tako da je probao da šutne trojku za poen zaostatka, ali je promašio. Na drugoj strani je Mičel Robinson zakucao 24 sekunde pre  kraja.

Nije se Majkl Meloun predavao, posle tajm-auta je Jokić šutnuo brzu trojku, ali je promašio i to je bilo to što se tiče ovog meča.

Džamal Marej dao 25 poena, Eron Gordon je dodao 14. Na drugoj strani istakli su se Džejlen Branson sa 24 poena i Ar-Džej Beret sa 21.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike