Kapiteni rekli svoje: Milutinov i Šengelija najjača pojačanja u Evroligi

27.09.2020

12:13 >> 12:15

0

Autor: M. Rogač

Na zvaničnom sajtu takmičenja objavljena tradicionalna anketa

Kapiteni rekli svoje: Milutinov i Šengelija najjača pojačanja u Evroligi
Copyright MN Press

Najjače evropsko klupsko takmičenje počinje 1. oktobra. U to ime je na zvaničnom sajtu Evrolige objavljena anketa u kojoj je na zanimljiva pitanja odgovaralo 18 kapitena. U centru pažnje su bili igrači, ekipe i treneri od kojih se najviše očekuje… Svoje mesto među odgovorima našli su Nikola Milutinov, koji je tokom leta pojačao CSKA, kao i selektor Srbije Igor Kokoškov, novi trener Fenerbahčea.

Kao četiri najvažnija potpisa u poslednjem prelaznom roku izglasani su Tornike Šengelija (CSKA) sa 44,4 odsto glasova, Nikola Milutinov (CSKA) sa 22,2 odsto, Kajl Hajns (Olimpija Milano) i Nik Kalates (Barselona) sa po 11,1 odsto.

Kao najgladnijeg po povratku na teren kapiteni vide Vila Klajburna (CSKA), koji je prošlu sezonu propustio zbog teške povrede kolena. On je dobio 27,8 odsto glasova, a Šejn Larkin 22,2 odsto. Uzdanica Efesa ima iza sebe sjajnu takmičarsku godinu koju nije uspeo da kruniše trofejom, jer je prekinuta zbog pandemije virusa korona.

Među odgovorima na pitanje sa kojim igračem će biti najveći izazov da se sastanu još jednom se našlo ime Nikole Milutinova (11,1%). Među četiri su još Šejn Larkin (33,3%), Majk Džejms (16,7 %) i Nikola Mirotić (11,1%).

Najviše se raduju susretu sa Šarunasom Jasikevičijusom (55,6 %), na drugom mestu su Igor Kokoškov (16,7%) i Pablo Laso (16,7%).

Kao timovi kojima najviše žele da gostuju nalaze se Barselona, Panatinaikos i Real Madrid.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike