Sin Peđe Stojakovića dobio poruke srpskih navijača: Andrej, deda ti se borio za Srpsku Krajinu!

18.02.2023

06:52

0

Autor: D. P.

Mladi Andrej Stojaković juče podigao buru svojom objavom

Sin Peđe Stojakovića dobio poruke srpskih navijača: Andrej, deda ti se borio za Srpsku Krajinu!
Andrej Stojaković - Copyright Profimedia

Velika bura se podigla juče posle objave talentovanog košarkaša Andreja Stojakovića da će na meču najvećih nada u SAD predstavljati rodni grad Sakramento i Grčku.

Iz ovoga je izvučen zaključak da se sin legendarnog srpskog košarkaša Peđe Stojakovića opredelio za nacionalni tim zemlje svoje majke Aleke Kamile, što je motivisalo desetak navijača "orlova" da mu se lično obrate preko Instagrama:

- Ne igraš za Srbiju??? Uzmi grčko prezime. Prikladnije je - napisao je jedan od ljutih "orlova".

- Ne zaboravi da si Srbin.

- Zaboravio je! I on i tata mu, koji je od srpske košarke dobio sve!

- Izbriši to srpsko ime i prezime. Ne zaslužuješ ga!

 

 

- Peđin otac se borio za Srpsku Krajinu, zbog čega?! Ovo je je.eno tužno... Možda bi trebalo da uzme u ruke knjigu iz istorije umesto košarkaške lopte i shvati da su se njegovi preci borili već 1200 godina da zadrže svoju etničku pripadnost.

- Mali, pitaj tatu za koju je zemlju igrao. Ne budi "krindž" priča!

 

Peđa bio prvak sveta

Andrejev otac je igrao za selekciju Jugoslavije i Srbije i Crne Gore početkom 2000-ih i bio je jedan od istaknutih igrača u timu koji je 2002. godine osvojio titulu svetskog šampiona u Indijanopolisu. Predrag Stojaković je rođen 1977. godine u hrtvatskom gradu Slavonskoj Požegi, da bi tokom rata na tlu bivše Jugoslavije njegova porodica izbegla u Srbiju.

Stojaković je po preseljenju odmah zaigrao za Crvenu zvezdu, odakle je na poziv PAOK kao junior otišao u Solun. U Grčkoj je igrao sa grčkim pasošem, ali nije igrao za njihovu selekciju, delom i zbog toga što su tadašnji asovi Grčke uslovljavali svoje prisustvo u reprezentaciji nepozivanjem mladih Srba i igrača iz bivšeg SSSR koji su postali njihovi građani.

Andrej nastavlja neslavnu tradiciju

Desetak ljutih Srba pokazuje neobaveštenost košarkaških navijača o kvalitetu mladog Stojakovića, a možda i to da se na njegov talenat nikada nije ozbiljno računalo u budućnosti. Ono što je veoma zanimljiv fenomen je da Stojaković nastavlja tu neslavnu tradiciju da se deca sa predispozicijama velikih sportskih asova iz mešovitih brakova Srba i Srpkinja sa stranicima, uglavnom opredeljuju za nacionalne timove drugog roditelja. Najsvežiji primer su Luka Dončić iz Slovenije, fudbaler Liverpula i omladinski reprezentativac Španije Stefan Bajčetić, svojevremeno Bojan Krkić ...

Istine radi, i kada su roditelji srpske nacionalnosti, a deca su rođena van naše zemlje, i u tom slučaju se deca teško okreću Srbiji. Recimo, još se čeka odluka talentovanog Srbina iz Nemačke Lazara Samardžića ...

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike