Ivanović potpuno miran posle spektakularne pobede: Ovo je pobeda celog tima, ništa još nije gotovo

17.02.2023

23:22

0

Autor: P.K.

"Falila je samo agresivnost, ovako se dobijaju velike utakmice"

Ivanović potpuno miran posle spektakularne pobede: Ovo je pobeda celog tima, ništa još nije gotovo
Duško Ivanović - Copyright Printscreen/TV Arena sport

Crvena zvezda je napravila veliki preokret i pobedila Partizan u polufinalu Kupa Radivoja Koraća, a trener Duško Ivanović pohvalio je ceo tim.

Ipak, ostao je pribran, rekavši da kup nije završen.

- Pre početka takmičenja sam rekao da treba da dobijemo tri utakmice do trofeja. Ovo je bila druga, sutra je treća i sa tim mentalitetom treba da odigramo. Nama je jedino falila agresivnost, koju nismo imali na početku utakmice. Ja kad sam došao, video sam da su momci tvrdi, čvrsti, pravi borci. I to se večeras videlo. Na početku nismo imali agresivnost, koju je trebalo da imamo.

Kampaco je večeras bio odličan u drugom poluvremenu, ali Ivanović od njega traži još više.

- Kampaco je igrač koji je igrao na visokom nivou i koji je pokazao svoj kvalitet u Španiji, Evroligi, NBA. I pored toga što je imao ovakav indeks, on može da igra mnogo bolje. I to ću da tražim od njega. On je u drugom poluvremenu počeo da vodi tim. Bio je uzbuđen, igrao je ABA ligu, ali nije do sada igrao protiv tako jakog protivnika. U početku je bio užurban, nije razmišljao. U drugom je mnogo bolje, ali još nije na nivou na kome će biti.

Neka reč o saradnicima koji su vodili meč posle vašeg isključenja…

- Ovo je pobeda koliko igrača, toliko i stručnog štaba i medicinskog tima. Kad dobijemo, svi dobijemo; kad se izgubi, trener gubi.

On nije prihvatio ocenu da je ovo bilo finale pre finala.

- To ste vi rekli, ja sam igračima rekao da nas čeka još jedna utakmica. Imamo još jednu utakmicu da bismo osvojili prvi trofej. Biće veoma teško. Dobro poznajemo tu ekipu, moramo da budemo koncentrisani. Imamo malo vremena, treba da spremimo utakmicu i da budemo koncentrisani 40 minuta. Ništa nije završeno. Oni su gubili večeras 17 razlike i pobedili. Mlada, kvalitetna i talentovana ekipa.

Kampaco je povukao ekipu, pa je Vildoza vezao poene, pa Petrušev, a svi su bili individualne kreacije..

- U velikom broju slučajeva, velike utakmice se rešavaju inspiracijom jednog, dvojice onih koji mogu da izmisle koš. Ali, mislim da je ovo večeras bila više timska pobeda, nego nekog igrača.

Koliko je važno da u timu imate igrače koji su osvajali trofeje, kao što su Branko Lazić, Luka Mitrović i drugi?

- Ne samo ova utakmica, nego svaka od kad sam ovde, oni su pokazali da su bitan sastojak ekipe. Ekipu čine 16 igrača, ali oni koji igraju – svi mogu da igraju. Svi mogu da daju ono šta tražim od njih u tom trenutku. Iskustvo nekih igrača je veliko bogatstvo za nas, ali energija ostalih je isto važno. Iskustvo, mladost i želja i da se veruje, tako se dolazi do uspeha.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike