Partizan je igrao apsolutno suprotno dogovoru, želja mora da postoji 40 minuta: Obradović miran posle poraza u derbiju

17.02.2023

23:05

0

Autor: P.K.

"Jedna brojka pokazuje da nismo bili preterano zainteresovani za odbranu"

Partizan je igrao apsolutno suprotno dogovoru, želja mora da postoji 40 minuta: Obradović miran posle poraza u derbiju
Željko Obradović - Copyright Printscreen/TV Arena sport

Partizan je prokockao veliku prednosti i izgubio od Crvene zvezde u polufinalu Kupa Radivoja Koraća.

Trener Željko Obradović rekao je da mu je najviše žao igrača, ali je istakao da želja stalno mora da postoji.

- Želim da čestitam Zvezdi na pobedi večeras. Mislim da smo izvanredno otvorili utakmicu, igrali veoma dobro i dozvolili Zvezdi da se vrati krajem prvog poluvremena, gde smo dozvolili osam lakih poena i radili sve suprotno od onoga što smo se dogovarali. O tome smo pričali na poluvremenu, a onda drugo poluvreme Onda drugo poluvreme otvorimo koš i faul i ode na 13 razlike – rekao je, pa nastavio:

- Znam koliku su želju imali igrači, a ta želja mora da bude prisutna 40 minuta. Dešavalo se da nemamo igrača u tranziciji, da Zvezda trči kontre i promašuje, a mi nemamo nikoga. Mi smo ranije igrali bolju odbranu, ali i u napadu je bilo grešaka, nismo bili dovoljno agresivni. Sigurno je uticalo što su Eksum i Ledej imali po četiri faula i morao sam da ih čuvam u ključnim trenucima. Lesor se žalio na povredu, a bez ta tri igrača smo drugačiji i to je Zvezda iskoristila i preokrenula. Još jednom, žao mi je igrača, imali su želju, ali želja mora da bude prisutna 40 minuta.

Obradović je često isticao kao važan faktor odnos izgubljenih i osvojenih lopti. Večeras je Partizan imao samo dve ukradene lopte i čak 15 izgubljenih.

- Apsolutno to pokazuje kakav nam je bio odnos, nismo bili preterano zainteresovani da igramo odbranu i to je nešto o čemu moramo da razmišljamo i razgovaramo. Ispred nas su još dva takmičenja u kojima imamo velike ambicije. Sada moramo da zaboravimo na ovo i okrenemo se utakmici protiv Fenerbahčea. Moramo da vidimo zašto smo imali tako malo osvojenih i mnogo izgubljenih. Ja sam im govorio pre, možeš da postaviš taktiku kako god i utičeš na ekipu, ali ako nema borbenosti i želje koju smo imali u prvom poluvremenu, onda će uvek da bude ovako, uvek ćemo da gubimo ovako utakmicu. Najvažnije je da igrač ima pristup da tim treba da pobedi, ne da ti daš dva poena. Video sam neke takve situacije večeras, probao sam da utičem sa klupe.

Atmosfera je stara priča, prekid nije novost.

- Rekao sam posle utakmice pre dva dana. Nemam šta da dodam. Moj stav je takav od početka, od kad sam se vratio u Partizan. Zašto neki drugi ljudi to ne rade, ne znam. Ja mogu sam da pozivam navijače Partizana, da se ne vređa, da se ne ubacuje ništa na parket. Ja sam protiv toga, svi to znaju. Ali, trener i igrači ne mogu da utiču na to. Da li se neko od nas ponaša drugačije u Evroligi i večeras? Mi se ponašamo. Isto. Vi imate pero u rukama, dobro znate ko podgreva atmosferu, a ko govori protiv ovoga. I vi to dobro znate, ne možemo da zviždućemo i da se pravimo da se ovo ne dešava.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike