Trener Mege sve vreme verovao u tim: Igračima ću reći da uživaju u finalu, ovo je velika pobeda

17.02.2023 | 19:00

Autor: P.K.

Barać blista posle velikog preokreta i pobede nad FMP-om

Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Mega je u prvom polufinalu Kupa Radivoja Koraća napravila senzacionalan preokret i pobedila FMP. Gledali smo odličan meč i šteta je što će ostati upamćen po prekidu i ružnom skandiranju dela navijača.

Ipak, Mega je ponovo u finalu kupa, takmičenja koje je osvajala 2016. godine.

Mega je preokret napravila u trećoj i četvrtoj četvrtini, a trener Marko Barać rekao je kako se njegov tim prilagodio na igru FMP-a.

- Ovo je velika pobeda za nas. Loše smo počeli, FMP nas je odbranom izbacio iz napadačkog ritma, što je dovelo do pada samopouzdanja, a samim tim i pada u igri. Kada smo našli rešenje napadački za te stvari, došlo je i do mnogo veće energije, a na taj presing na loptu koji smo imali priključili su se skokom visoki igrači.

Mega je jako loše počela sezonu, dugo je bila bez pobeda, ali u poslednje vreme igra odlično. Barać priču nije menjao tokom cele sezone.

- Ono što sam u najavi za kup pričao jeste da verujem da postoji ne samo nekoliko igrača spremnih da iskoče, već da je to skoro ceo tim. Neki momci su sada preuzeli odgovornost, ubacili šuteve i puno pomogli da se ovo pobedi.

Ova pobeda će mnogo značiti mladom timu u finalu.

- Igramo kup sa novim elanom. Posle teškog četvrtfinala, koje je bilo nezgodno jer ovi mladi momci nisu favoriti ni protiv koga i nisu navikli da tako igraju utakmice, uspeli su ipak da dobiju taj meč.

Naravno, neizbežno je bilo pitanje o finalu, pošto u drugom igraju dva evroligaša.

- Što se tiče druge utakmice, pre svega hoću da uživam u drugom polufinalu, hoću da ovaj prelepi turnir dobije jednu sjajnu utakmicu i sjajnu košarku i ko god bude protivnik hoću da moji momci uživaju u celom tom danu i u finalnom meču.

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam