Ni Vasa Micić im nije pomogao: Efes poražan od Zenita na startu Evrolige u Istanbulu

01.10.2020

20:15 >> 22:26

0

Autor: Milan Nastić

Rusi iznenadili favorizovane domaćine i slavili sa 73:69

Ni Vasa Micić im nije pomogao: Efes poražan od Zenita na startu Evrolige u Istanbulu
Copyright MN Press

Iznenađenje na startu Evrolige. Za to su se pobrinuli košarkaši Zenita koji su u Istanbulu pobedili favorizovani Efes sa 73:69 (15:10, 11:16, 28:23, 24:15) i tako najavili da nas očekuje dosta uzbudljivo takmičenje u najjačoj košarkaškoj ligi u Evropi.

Malo ko je očekivao da će Rusi slaviti na gostovanju, kod ekipe koja i ove sezone ima velike ambicije, čak je i jedan od glavnih kandidata za osvajanje Evrolige.

Ekipi Efesa nije pomogao i srpski košarka Vasa Micić. Plej turskog tima igrao je 34 minuta, i meč završio sa 17 poena, devet asistencija, ali ni to nije bilo dovoljno da se pobede raspoloženi Rusi.

Treba istaći da za Efes nije igrao zbog povrede najbolji njihov igrač Šejna Larkin.

Pobednik je odlučen u poslednjoj čevrtini koju su košarkaši Zenita dobili u svoju korist plus 9 (24:15). I pored toga, domaćini su imali priliku u poslednjem napadu regularnog toka, da utakmicu uvedu u produžetak ili čak i pobede, ali hrvatski igrač Kruno Simon promašio je u poslednjih 24 sekundi sve šuteve za tri poena.

Potom se ušlo u penal završnicu u kojoj je Pengos bio stopostotan i tako doneo neviđenu radost košarkašima iz Sankt Petersburga.

Najbolji kod gostiju bio je Pengos, koji je ubacio 24 poena i Kej Si Rivers koji meč završio sa 14 koševa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike