Brutalna partija Embida srušila Jokića i Denver! MVP vukao, ali nije mogao sam!

28.01.2023

22:36

0

Autor: A. Š.

Filadelfija napravila veliki preokret i upisala sedmu uzastopnu pobedu

Brutalna partija Embida srušila Jokića i Denver! MVP vukao, ali nije mogao sam!
Nikola Jokić i Džoel Embid - Copyright Tanjug/AP Photo/Derik Hamilton

Susret dva najveća rivala za MVP priznanje NBA lige pripao je Džoelu Embidu. Sjajni centar pružio je brutalnu prartiju protiv Nikole Jokića i Denvera, koji je poražen iako je vodio više od tri četvrtine – 126:119.

Košarkaški zaljubljenici s velikim nestrpljenjem čekali su večerašnji duel, posle kojeg je potpuno jasno i zbog čega. Naturalizovani Francuz želeo kao da je u direktnom duelu sa dvostrukim uzastopnim najkorisnijim igračem najjače lige na svetu da svima pokaže kako je ta nagrada trebalo da pripadne njemu, pa je, pogotovo u odlučujućim momentima meča, u transu pogađao koš Nagetsa, čija je prva zvezda tima Nikola Jokić meč okončala nadomak još jednog tripl dabla (24 poena, 8 sk, 9 as).

Denver je, ipak, veći deo duela potpuno kontrolisao dešavanja na parketu. Više od tri četvrtine Nagetsi su bili u vođstvu, a svoju šansu da upišu važnu pobedu na gostovanju ispustili su u završnici treće četvrtine kada su prelako prosuli 15 poena viška.

Želeo je Meloun u poslednja dva i po minuta pretposlednjeg kvartala da odmori glavne poluge svog tima misleći da ima dovoljnu zalihu poena, međutim to mu se na kraju žestoko obilo o glavu. Filadelfija je napravila ekspresnih 14:0, na otvaranju poslednje deonice prišla na samo poen zaostatka posle čega je na scenu stupio Embid. Vezao je devet poena i gotovo sam kreirao novu seriju domaćina 12:2 za nedostižnih 118:110 tri minuta pre poslednjeg zvuka sirene.

Kamerunac je na kraju ubacio neverovatnih 47 poena, a uz to je imao i 18 skokova. Sjajno ga je pratio Harden sa 17 poena i 13 asistencija, dok su Heris i Niang meč završili sa po 14 poena. 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike