Borac leči evropske rane: Partizan na Jadranu posle sedam meseci

02.10.2020 | 11:04 >> 11:24

Autor: Adam Štulić

Copyright MN Press

Košarkaši Partizana porazom su počeli novu sezonu, pa će na otvaranju ABA lige imati motiv više da pokažu da su na pravom koloseku. Posle neuspeha u Badaloni protiv Huventuda na startu Evrokupa, crno-beli će u Hali sportova “Ranko Žeravica” ugostiti čačanski Borac u prvom meču regionalnog takmičenja posle sedam meseci od poslednjeg jadranskog okršaja s Megom u “Štark areni”.

– Ekipa Borca je i pre tri nedelje pokazala na našoj pripremnoj utakmici da će biti težak protivnik za sve u ABA ligi. Očekujem dobru utakmicu, očekujem da iz meča u meč podižemo nivo svoje igre i beležimo pobede. Iako igramo kao domaćini, faliće nam publika kako bismo na pravi način osetili prednost domaćeg terena. Opet, to je stara tema i stvar na koju ne možemo da utičemo, već samo da se trudimo da budemo najbolji u datim okolnostima – istakao je trener “valjka” Vlado Šćepanović.

Nikola Janković za 24sedam: Bolji smo od Huventuda, zato poraz u Badaloni toliko i boli

Crno-beli će pred praznim tribinama novobeogradskom hramu košarke u subotu (21.00, TV Arena sport) igrati protiv ekipe koja je u trenutku prekida prošle sezone bila lidera ABA2 lige, a nedavno su dva tima na istom mestu odigrali i prijateljski duel u kojem je Partizan slavio 71:66.

– Borac je čvrsta i kvalitetna ekipa. Igrali smo protiv njih tokom priprema, mnogi ih predstavljaju kao napadački tim, eli oni i u odbrani igraju na dosta visokom nivou. Pripremićemo se tokom današnjeg dana da budemo sutra na visini zadatka. Imamo veliku želju da pobedom otvorimo takmičenje u ABA ligi. Ako odigramo odbranu kako znamo, bićemo pravi – poručio je centar Nikola Janković.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: KK Partizan