Iz Turske za 24sedam: Sve što bi trebalo da znate o meču Fenerbahče - Crvena zvezda

02.10.2020

13:07 >> 15:07

0

Elmedin Kikanović poznaje u dušu novog trenera crveno-belih, a protiv tima Igora Kokoškova igrao je pre manje od sedam dana

Iz Turske za 24sedam: Sve što bi trebalo da znate o meču Fenerbahče - Crvena zvezda
Copyright MN Press

Imao je priliku da radi sa Sašom Obradovićem u dva kluba do sada – Albi i Monaku. U prethodnoj deceniji je tri sezone nosio dres Crvene zvezde (2007-10). Sada je igrač Ormanspora i već na startu turskog prvenstva odmerio je snage sa „novom“ ekipom Fenerbahčea.

Centar Elmedin Kikanović (32) za 24sedam priča o večerašnjem duelu crveno-belih sa timom koji predvodi selektor Srbije Igor Kokoškov.

-Sastali smo se sa Fenerom pre nekoliko dana i ubedljivo smo izgubili – 105:72. Mi definitivno nismo bili na visini zadatka. Taj susret je odigran u specifičnim okolnostima, jer je u turskom prvenstvu dozvoljeno pet stranaca, pa onda nismo videli najjači sastav Fenerbahčea. Bili su u postavi koja je igrala i tokom priprema: Lorenco Braun, Nando De Kolo, Edgaras Ulanovas, Jan Veseli i Danilo Bartel.  Sad je pitanje da li će Veseli igrati protiv Zvezde, jer se na utakmici protiv nas povredio. Ali svakako će imati jači tim na raspolaganju nego u Turskoj.

MN Press

Ekipe su značajno izmenjene u odnosu na prethodnu sezonu. Pauza od šest meseci je predugačka za svakog sportistu. Ambijent za igru je i sada potpuno čudan. Zbog svega toga teško je prognozirati pobednika, ali Elmedin vidi šanse za pobedu bivšeg tima.

Kokoškov hvali Zvezdu i ne zna da li može da računa na dvojicu miljenika navijača Partizana

-Pa mislim da je Zvezda bolje odradila pripremni period. Imala je više mogućnosti za provere, a Feneru se nije dalo ni ovde da odigra Glorija kup, jer se pojavila korona. Dobro poznajem Saleta, znam da je perfekcionista i da će sigurno spremiti utakmicu do detalja. Pobeđivali su crveno-beli sve rivale tokom priprema. Naravno, to ne mora ništa da znači, ali vidi se da su pobedama dobili samopouzdanje i da se pronašla ta neka timska hemija.

Malo detaljnije je proanalizirao i Fenerbahče:

Ekipa je nova, kao što svi znamo, smanjen je budžet. Doveli su neke igrače koji će biti debitanti u Evroligi, ali imaju i košarkaše sa velikim evroligaškim isustvom. Za sve navijače Zvezde je Lorenco Braun najpoznatiji… Utisak je da su fizički i atletski dominantan tim. Zvezda mora da obrati pažnju na skok, i to ne samo na poziciji centra, nego i na „trojci“. Imaju i odlične šutere, kao i do sada. Poznajući studioznost Saleta Obradovića, verujem da je proanalizirano sve i očekujem rovovsku borbu.

Pojasnio je Elmedin i kako izgleda trenutno ambijent u turskom sportu.

-I u Turskoj, kao i Srbiji, neće za sad biti navijača na evropskim utakmicama. I u domaćem prvenstvu je odlučeno da prvi deo bude pred praznim tribinama. Nije baš dobra situacija, jer ponovo raste broj zaraženih virusom korona. Menja se iz nedelje u nedelju. Ne prija nikome da igra u praznim salama, svima nama nedostaje energija sa tribina. Faliće svima vetar u leđa, ali nema izgovora. Zdravlje je na prvom mestu – zaključio je Kikanović.

Preteško na početku prvenstva

Sezonu je Kikanović otvorio protiv Fenera, a sledeći igra sa Galatasarajem.

-Nije nas raspored uopšte mazio – priznaje Elmedin.  – U trećem kolu je onda Efes. Ali dobro, možda bolje da preživimo to na početku, jer nemamo s njima šta da izgubimo. Koristiće nam te utakmice za uigravanje i onda će doći lakši rivali. I meni onolika pauza nije prijala, ali vratili smo se i bitno da smo u trenažnom procesu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike