Legendarni Amerikanac svojim rečima o Jokiću dirnuo u srce svakog Srbina

20.01.2023

08:09

0

Autor: D. P.

Čuveni američki trener Džordž Karl objavio sliku Nikole Jokića i ispod nje poručio ljubiteljima košarke da uživaju u ovome dok traje

Legendarni Amerikanac svojim rečima o Jokiću dirnuo u srce svakog Srbina
Nikola Jokić - Copyright Tanjug/AP

Nije daleko dan kada ćemo govoriti da smo kao narod pored Nikole Tesle i Mihajla Pupina poslali u SAD još jednog čoveka da tamo pokaže svu svoju genijalnost.

Nikola Jokić polako, ali sigurno pridobija srca i Amerikanaca, a u srce američke trenerske legende Džordža Karla odavno se smestio.

Bivši selektor "drim tima" još jednom se u desetak dana obratio američkoj košarkaškoj javnosti porukom koja se odnosila na centra Denver Nagetsa, na koju i srpska košarkaška publika mora da bude ponosna, jer legenda je u stvaranju i dolazi iz naše zemlje: 

 

 

- "Hups zajednico"! Ovako može da izgleda košarkaška veličina. Možda ga niste očekivali. Možda ga ni ne razumete. Ali on je ovde i biće tu još nekoliko godina. A onda će verovatno nestati i retko ćete ga čuti ponovo. Zato uživajte i učite - poručio je Karl.

- On se jednostavno ne bori za pažnju javnosti. Jednog dana će samo reći "bio sam dobar".

Bilo je onih koji su karlu skrenuli pažnju da je Jokić mlad sa 27 godina i da su još godine i godine igre pred njim, ali Karl misli da su Srbinovi planovi drugačiji:

- Njemu nije do svetlosti reflektora, kad bude odlučio, to će biti kraj. Mogao bi da igra do pedesete, ali neće.

Neki su duhovito primetili da postoji toliko konja i da košarka pored te ljubavi nikako ne može dugo biti prioritet genijalnom Somborcu:

- Već sam tužan što neće trajati večno. Pokušavam da uživam sada, pre nego što se povuče u Sombor i nikad se više ne čujemo sa njim - napisao je jedan od karlovih pratilaca.

Uprkos tome što dominira gotovo u svim kategorijama i predvodi najbolji tim Zapada, Jokić i dalje mora da se bori sa predrasudama Amerikanaca. To se najbolje vidi i po glasanju za NBA Ol Star meč u kome Lebron Džejms vodi ispred njega sa skoro 2.000.000 više glasova.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike