FMP ne zna za poraz u Železniku, dočekuje oporavljeni Borac: Stefanović zahteva nivo u odbrani

12.01.2023

15:08

0

Autor: A. S.

Čačani nova ekipa nakon promene trenera, ali Panteri su težak rival

FMP ne zna za poraz u Železniku, dočekuje oporavljeni Borac: Stefanović zahteva nivo u odbrani
Trener FMP-a Nenad Stefanović - Copyright MN Press

Košarkaši FMP-a iz Železnika u 15. kolu regionalne, AdmiralBet ABA lige, dočekuju ekipu Borca iz Čačka. Imperativ domaćina je pobeda, kako bi zadržali priključak sa vodećim timovima.

Čačani pak jure trijumf kako bi pobegli iz opasne zone. U prvom meču ovih ekipa u sezoni, FMP je slavio sa 105:79, a u međuvremenu, Borac je promenio trenera.

Ipak, FMP ne zna za poraz na svom terenu, a o značaju domaćeg terena govorio je i trener Nenad Stefanović.

- Očekuje nas jedna teška i zahtevna utakmica u petak protiv ekipe koja je definitivno promenom trenera, odnosno dolaskom iskusnog i kvalitetnog čoveka kakav je Dejan Mijatović, podigla nivo igre i zna dobro šta radi i kako radi. Mijatović mi je davnih dana bio trener i izuzetno poštujem i cenim. Biće sigurno težak meč i očekujem veliku borbu. Mi smo kompletniji posle duže vremena i to se vidi kroz trening koji je dosta bolji. Očekujemo reakciju nakon meča koji nismo odigrali na pravi način i da u petak prikažemo našu već prepoznatljivu igru na domaćem terenu. Uz energiju sa tribina i kvalitetnu odbranu želimo da se vratimo na pobednički kolosek - rekao je Nenad Stefanović.

Kapiten ekipe Čarls Dženkins je pohvalio narednog rivala:

- U drugoj utakmici sezone igramo protiv zaista dobrog tima koji je u odnosu na naš prvi meč u sezoni osvežio sastav. Borac je značajno bolja ekipa nego što to govori njihov položaj na tabeli i zato moramo da pratimo plan koji je spremio stručni štab. To je jedini način da dođemo u situaciju da ostvarimo pobedu - dodao je Dženkins.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike