Navijači Majamija u strahu: Dragić i Adebajo otvoreno o stanju sa povredama

05.10.2020

19:15

0

Tandem Hita pričao o problemima

Navijači Majamija u strahu: Dragić i Adebajo otvoreno o stanju sa povredama
Copyright Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Majami je uzvratio udarac. Dobili su treći meč u finalnoj seriji NBA lige i vratili se u igru protiv Lejkersa (2:1). Trijumf dodatno dobija na značaju kada se zna da su igrali bez dvojice prvotimaca i igrača koji su od ogromnog značaja za tim – Gorana Dragića (plantarna fascija) i Bema Adebaja (problemi sa vratom).

O stanju povreda su njih dvojica otvoreno pričali, a posle njihovih reči ne čudi što su navijači Hita u strahu.

– Puklo je, situacija je već loša. Mnogo boli i to je najveći problem. Ne želim da budem teret za svoje saigrače. Želim da budem najbolji mogući igrač. Tako je kako je. Da budem iskren ne znam hoću li moći da se vratim do kraja serije. Zavisi od mnogo raznih faktora, drugačije se ova povreda od osobe do osobe. Sve što mogu jeste da poštujem tretmane, da radim sve što lekari traže – rekao je Dragić.

Uprkos svemu, ne gubi nadu.

– Za mene je sada veoma teško da sedim pored terena i da gledam saigrače kako igraju i kako se bore. Želim da budem na parketu. Dosta vremena provodim u sobit tako što pitam Boga zbog čega je to trebalo da se dogodi sada. Teško je, ali verovatno za sve postoji razlog – jasan je Dragić.

Njegov saigrač, sjajni centar „vreline“ bi možda i mogao da se vrati uskoro.

– Propustio sam samo jedan meč od svoje „ruki“ sezone, ne volim to. Stvarno sam povređen. Igrao sam kroz modrice, udarce, kroz sve to, ali je ovo takva situaciju. Sanjate da dođete do finala, da igrate, zato mi je mentalno posebno teško. Boli me što ne mogu da im pomognem.  Ja se trudim da uradim sve što mogu, zavisi od lekara i medicinskog osoblja. Kada oni daju zeleno svetlo, tada ću se vratiti – zaključio je Adebajo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike