Jedini motiv za Željka Obradovića je odlazak u NBA

08.10.2020

10:27 >> 15:21

0

Autor: D. B.

Najtrofeniji trener u istoriji Evrolige odlučio je da uzme sezonu pauze, a njegov kum otkriva da li će se vratiti poslu

Jedini motiv za Željka Obradovića je odlazak u NBA
Copyright MN Press

Željko Obradović ima samo jedan motiv da se vrati trenerskom poslu – odlazak u NBA ligu.

Ovakvu tvrdnju izneo je za “Nedeljnik” čovek koji poznaje u dušu najtrofejnijeg trenera u istoriji Evrolige, Željkovov prijatelj i kum Dušan Duda Ivković.

MN Press

Ivković je otkrio da je bio uveren da će Željko i ove sezone voditi Fenerbahče, a tokom analize karaktera i ambicija svog nekadašnjeg igrača i pomoćnika.

Jedini pravi i veliki motiv za Željka je da u stabilnim i zrelim godinama nastavi da se bavi trenerskim poslom bio bi odlazak u NBA. Više puta je odlazio u Ameriku i verovatno će i tokom ove prazne sezone za koju se odlučio to učiniti. Tvrdim da je jedina prava motivacija za Željka bila bi da preuzme NBA tim. A tom timu to bi bila izvanredna prilika da ga uzme – tvrdi Dušan Ivković.

Žoc gledao pobedu Mege u Čačku

Srpska trenerska košarkaška ikona otkrila je i zbog čega je bio uveren da će Obradović ostati u Fenerbahčeu.

Moj predlog mu je bio da ne pravi ponovo pauzu. To nije dobro za trenere. Kada je sedeo sedam dana sa predsednikom Fenerbahčea, bio sam uveren da će da nastavi u Istanbulu. Ipak, on je prelomio drugačije i tom odlukom je i mene iznenadio. Tada sam shvatio da je u Feneru izgubio mnoge motive. Došlo je do zasićenja i u takvim situacijama treba tražiti novi motiv. Po meni, to je NBA – tvrdi Ivković.

MN Press

Da li će doći do ovog senzacionalog raspleta i da li će Srbija posle Igora Kokoškova dobiti još jednog glavnog trenera u NBA ligi? Da li će se Željko Obradović uopšte vratiti trenerskom poslu? Sve su ovo otvorena pitanja. A odgovore na njih zna samo čovek koga ceo košarkaški svet znao pod nadimkom Žoc.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Nedeljnik

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike