Pokuševski iznenadio, Jović bez minuta, a nema ni Bogdana

01.12.2022

08:13

0

Autor: A. S.

Nešto slabije veče za mlade srpske igrače

Pokuševski iznenadio, Jović bez minuta, a nema ni Bogdana
Aleksej Pokuševski - Copyright Tanjug/AP Photo/Sue Ogrocki

Protekla noć na terenima NBA lige nije bila noć srpskih mladih igrača. Košarkaši Oklahome su zabeležili i deveti trijumf,  a Aleksej Pokuševski je odigrao nešto slabiji meč.

Oklahoma je slavila nad San Antonio Sparsima sa 119:111 i tako slavnom timu naneli i deveti uzastopni poraz.

U dresu Oklahome, odlični su bili Džejlen Vilijams sa 27 poena, Lu Dort je upisao četiri manje, dok je Džoš Gidi dodao 14 poena i 14 skokova. Srpski centar, Aleksej Pokuševsli utakmicu je završio sa pet poena, sedam skokova, blokadom i asisencijom.

U ekipi San Antonija najefikasniji su bili Devin Vasel sa 25 poena uz sedam skokova i Keldon Džonson sa 19 poena.

Košarkaši Bostona pobedili su Majami sa 134:121 predvođeni Džejsonom Tejtumom koji je postigao 49 poena, a mladi Nikola Jović nije igrao za Hitse.

Tejtum je prilazao jednu od boljih partija protekle noći na NBA terenima. Pored 49 poena, imao je i 11 skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte.

Pratio ga je Džejlen Braun sa 27 poena, sedam skokova i pet asistencija. U timu iz Majamija Maks Strus i Bem Adebajo postigli su po 23 poena, a Tajler Hirou 22 poena.

U ostalim utakmicama košarkaši Milvokija pobedili su Njujork sa 109:103 uz sjajnu partiju Janisa Adetokumba, koji je ubacio 37 poena, i dodao 13 skokova i sedam asistencija. 

Atlanta je pobedila Orlando sa 125:108, a ni noćas na terenu nije bilo Bogdana Bogdanovića, koji se još uvek oporavlja od operacije.

 

Standings provided by Sofascore

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike