Žilavi Majami se ne predaje: Maestralni Batler ne da titulu Lejkersima! (Video)

10.10.2020

04:08 >> 05:48

0

Na krilima tripl-dabl učinka sjajnog Džimija Hit zakazao šestu utakmicu u finalnoj seriji

Žilavi Majami se ne predaje: Maestralni Batler ne da titulu Lejkersima! (Video)
Copyright Tanjug/AP Photo/John Raoux

Pehar je sitgao u Orlando. Svi su mogli da ga vide, Lejkersi su već jednu ruku stavili na njega, ali im jedan čovek nije to dao – Džimi Batler! Igraće se šesta utakmica finalne serije NBA lige!

Lider Majamija je još jednom pokazao zbog čega je on najveća pokretačka snaga svog tima – 111:108 (25:24, 35:32, 28:26, 23:26).

Prava drama viđena je u “mehuru”. Delovalo je da je Hit pronašao formulu kada je na početku poslednjeg kvartala stigao do “+112 (93:82). Međutim, od tog trenutka kreću njihovi problemi u ofanzivi, Lejkersi prave seriju 15:3 i preuzimaju vođstvo (96:97). U tom periodu je Majami pogodio svega dva šuta iz 11 pokušaja, Batler je onda izgubio loptu u kontri, Robinson napravio faul u napadu…

Ali, ne bi “vrelina” bila tu, da ne može da nađe odgovor. Adebajo je prekinuo “prazan hod”, a blokada Batlera na Lebronu je dala dodatni motiv ekipi. Tada su na scenu stupila njih dvojica. Batler, Džejms, Lebron, pa Džimi. Tako je izgledao svaki napad ekipa, jedan od njih dvojice ga ja završavao poenima na ovaj ili onaj način. Batler je na 47 sekundi pre kraja pogodio oba penala (107:106), pa su Lejkersi imali dosta sreće da Dejvis uhvati promašaj pod košem i uz zvuk sirene poentira (107:108). Ponovo je Batler uzeo loptu, krenuo na prodor, Dejvis ga je faulirao, pogodio je oba penala (109:108). Vogel je tražio tajm-aut na 16.8 sekundi do kraja.

– Da sam na mestu Majamija odluka bi bila jednostavna – bilo ko, samo ne Lebron. Udvajajte ga, neka neka vas neko drugi pobedi – bile su reči Džefa Van Gandija tokom tog minuta odmora.

Upravo je tako mislio i Spolstra, Lebron je krenuo na prodor, nije mogao protiv zida, vratio je loptu Grinu koji je imao potpuno otvoren šut za tri, promašio je, lopta je ostala u posedu “jezeraša”, a Markif Moris je u pokušaju da je doda do Dejvisa poslao u aut. Obe ekipe su bile bez tajm-auta.

Majami je uspeo da izvede loptu ispod koša, Hiro je fauliran odmah. Mladi košarkaš je pogodio oba penala, Džejms je pokušao sa pola terena, ni blizu obruča. To je značilo da Lejkersi neće u petoj utakmici stići do 17. šampionskog pehara.

– Imali smo malo sreće kod promašene trojke Grina. Nismo pazili na skokove, ne sme to da se dešava. Želimo tu sedmu utakmicu. Molimo se svi da nam se Dragić vrati, znamo koliko želi da igra – poručio je Batler koji je u drugi put finalnoj seriji zabeležio dva tripl-dabl učinka sa preko 30 postignutih poena.

Kada se njemu igra, zaista ga je teško zaustaviti, uz sve to će dodatni problem za tim iz “grada anđela” biti to što je Dejvis hramljući završio utakmicu…

LEJKERSI: Džejms 40, 13sk, 7as, Dejvis 28, 12, 3as, Kentavijus-Poup  16

MAJAMI: Batler 35, 12sk, 11as, Robinson 26, 5sk, Nan 14, 4sk, Hiro 12

PRVI PORAZ U MAMBA DRESOVIMA

Lejkersi su odlučili da promene prvobitnu odluku i da peti meč finalne serije igraju u Mamba dresovima kao omaž Kobiju Brajantu. Bio im je ovo prvi poraz u ovim, posebno napravljenim, dresovima. Prethodna četiri duela su dobili u njima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike