Batler partibrejker i sastanak koji je promenio tok finalne serije

10.10.2020

06:12 >> 09:36

0

Džimi još jednom pokazao sve šta može, ali je jedan detalj bio ključan

Batler partibrejker i sastanak koji je promenio tok finalne serije
Copyright Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

49 sekundi! Toliko je Džimi Batler odmarao u petom meču finalne serije protiv Lejkersa. Na terenu je proveo 47 minuta i 11 sekundi, zabeležio tripl-dabl (35, 12sk, 11as) i ostavio Majami u trci za titulu – 111:108.

Vidno iscrpljen na terenu, posebno u samoj završnici, je bio junak „vreline“ i glavni razlog što su i dalje tu. Novinari u Orlandu su stekli utisak da je sve bilo spremno za žurku „jezeraša“. Batler je bio partibrejker.

– Uveren sam da su želeli pobedu i da su milili da će dobiti ovaj meč, ali smo i mi tako razmišljali. Bila je teška utakmica, naredna će biti još teža, ali mi se sviđaju naše šanse – sa osmehom je poručio Batler.

Vodio je veliku bitku sa Lebronom Džejmsom (40, 13sk, 7as).

– Znam za šta sam sposoban, verujem u svoje veštine, talenat, u to veruju i moji saigrači. Ne radi se ovde samo o meni, Robinson je bio odličan, Krauder je radio ono što inače radi, Adebajo je bio tu, svi mi zajedno smo razlog uspeha. Ne odustajemo, ne plašimo se nikoga, tako mora da bude i u naredna dva meča.

Potvrdio je još jednom da je pun samopouzdanja.

– Živimo za ovakve momente, za ovo smo napravljeni. Tokom cele godine igramo ovako, kroz pobede i poraze. Nadamo se da će Dragić moći da nam pomogne u nastavku serije. Glavni razlog svega ovoga je taj što svi želimo da uspemo zajedno – jasan je Batler.

Priznao je da je bio oštar prema mladom saigraču Dankanu Robinsonu i da je zahtevao da prestane da beži od lopte. Momak koji je meč završio sa 26 poena i sedam ubačenih trojki je otkrio i jedan zanimljiv detalj. Sastanak koji je promenio tok cele serije.

– Posle druge utakmice me je pozvao u svoju sobu. Imali smo sastanak, dugo smo pričali. Bio je baš „težak“ prema meni, ali to je zato što ima velika očekivanja. Volim to, sviđa mi se. Ceo tim želi da budem agresivan i da radim svoj posao. Nisam to radio u ta prva dva meča i sada treba da se koncentrišem na naredni – pričao je Robinson.

Još jedan igrač Hita je bio samokritičan, što možda najbolje pokazuje sa kakvim mentalitetom igraju. U pitanju je Bem Adebajo.

– Videli ste Džimija, to je naš igrač najbolji igrač i čovek u koga verujemo u ovakvim situacijama. Ja moram da budem mnogo agresivniji i da bolje „čitam“ igru – zaključio je Adebajo koji se u prošlom meču vratio posle problema sa vratom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike